Nyt

I kølvandet af Nigers beslutning om, at udvise amerikanske styrker, er russisk militærpersonale gået ind på en luftbase, der stadig huser amerikanske tropper.

Beder USA om at trække sig tilbage.

Officererne, der styrer det vestafrikanske land, har bedt USA om at trække sine næsten 1.000 soldater ud af landet. Indtil sidste års militærkup var Niger en nøglepartner i Washingtons kamp mod oprørere i regionen. Tusindvis af mennesker er blevet dræbt, og flere millioner er blevet fordrevet.En amerikansk embedsmand fortalte Reuters, på betingelse af anonymitet, at de russiske styrker ikke blandede sig med amerikanerne, men brugte en separat hangar på Airbase 101 i den internationale lufthavn i Niamey, Nigers hovedstad.

Hvem overtager de amerikanske militærbaser?

Det russiske militærs flytning, placerer amerikanske og russiske tropper tæt på hinanden, mens de i Ukraine indirekte fører krig mod hinanden.

Russisk tilstedeværelse på den amerikanske luftbase rejser også spørgsmål om, hvilken skæbne der venter de amerikanske installationer efter tilbagetrækningen.

– Situationen er ikke optimal, men på kort sigt håndterbar, sagde embedsmanden.

USA og Frankrig skal ud

USA, og USA’s allierede, er blevet tvunget ud fra en række afrikanske lande efter kup. Ud over den forestående afgang fra Niger, har amerikanske tropper også forladt Tchad i de seneste dage, mens franske styrker er blevet smidt ud af Mali og Burkina Faso.

Rusland styrker forholdet til afrikanske nationer. De portrætterer Moskva som venligtsindet, uden kolonial bagage. Mali er i de senere år blevet en af Ruslands tætteste afrikanske allierede, og Wagner-gruppen er indsat for at bekæmpe jihadister.

ANNONSE

ANNONSE