Nyt

 

Günther Oettinger under en pressekonference i Bruxelles den 10. januar 2018. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix.

 

I et interview med Deutsche Welle som blev sendt på TV tirsdag aften, siger EU’s budgetkommissær Günther Oettinger, at han har tillid til den nye italienske teknokratregering, som skal ledes af den tidligere IMF-direktør Carlo Cottarelli.

Overfor rapporter Bernd Thomas Riegert gav Oettinger også udtryk for at markedskræfterne og den økonomiske udvikling i Italien frem til næste valg vil give de italienske vælgere et klart signal om, at de ikke bør stemme på populistpartier hverken til højre eller venstre.

Riegert fandt dette så tilpas opsigtsvækkende at han twittede udtalelsen videre:

https://twitter.com/RiegertBernd/status/1001438844707835904

Oettinger twittede den selv videre, men slettede den kort tid efter, da reaktionerne på hans manglende psykologiske indsigt begyndte at vise sig.

Bruxelles ejer ikke skam, siger Lega Nord-leder Matteo Salvini, som spørger retorisk om ikke det i sig selv er en trussel?

Corriere della Sera skriver at lederen for Femstjernebevægelsens delegation i Bruxelles, Laura Agea, forlanger at EU-kommissionens præsident øjeblikkeligt dementerer Oettingers udtalelser. «Ingen skal fortælle italienerne hvordan de skal stemme, allermindst markedskræfterne», siger hun.

ANNONSE

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

ANNONSE