Nyt

Den dræbte terrorist i Liège, 36 år gamle Benjamin Herman, blev i 2017 sat på myndighedernes liste over sikkerhedstrusler på grund af mistanker om radikalisering, oplyser den belgiske tv-station RTBF.

Den vanekriminelle mand, som kan være blevet rekrutteret af islamister i fængslet, sad inde for en narkodom som ville have været færdigafsonet i 2020, men var på to dages udgangstilladelse fra fængslet, da han dræbte tre mennesker tirsdag formiddag. Før han blev skudt af politiet råbte han «Allahu akbar».

Om hændelsesforløbet skriver NTB:

Manden knivstak mandag to kvindelige politibetjente på Boulevard d’Avroy i centrum af Liège, efter at være blevet standset i en rutinekontrol.

Derefter tog han tjenestepistolerne fra dem og skød og dræbte dem. De to kvinder var 45 og 53 år gamle. Fire andre politifolk blev også skudt og såret, den ene alvorligt.

Manden skød også og dræbte en tilfældig 22-årig, som sad i en parkeret bil i nærheden. Han gik derefter ind på en skole og tog en kvindelig rengøringsassistent som gidsel, før han selv blev skudt og dræbt af belgisk specialpoliti.

ANNONSE

Et billede af de to døde politikvinder, som er taget af en ukendt fotograf, men hvis detaljer stemmer overens med mindre grufulde pressebilleder fra gerningsstedet, har i løbet af dagen cirkuleret i politisk ukorrekte hjørner af nettet:

 

Dette er altså den ublide skæbne, som fra tid til anden rammer mennesker i Vesteuropa på grund af menneskelige sikkerhedstrusler, som får lov til at bevæge sig frit rundt i vores del afverden.


Billede: Lucile Garcia

De dræbte politikvinder hedder ifølge den belgiske avis La Dernière Heure Lucile Garcia og Soraya Belkacemi, og den dræbte 22-årige Cyril Vangriecken. Belkacemi efterlader sig to 13 år gamle tvillinger, som nu er forældreløse. Deres far, også han var politimand, var allerede død. Garcia var nygift, og Vangriecken var i gang med den afsluttende eksamen ved universitetet.

 

 

 

 

ANNONSE