Kopierede/fra hoften

 

Som med Poul Madsen og Ekstra Bladet er der kynisme og et behov for at misinformere omkring de fatale følger af masseindvandringen fra muslimske lande og fakta er en af ofrene.

Poul Madsen påstod søndag som vi skrev, at Danmark heldigvis ikke var endt som Sverige og fortsatte så ellers med sit had mod dem der er imod masseindvandringen ligesom han ville have endnu flere “flygtninge” til Danmark i form af kvoter.

Poul Madsen begår en David Trads «Vi var vågne før Sverige»

En anden kyniker er som vi skrev David Trads der snart skriver Danmark burde være som Sverige og derefter siger det er godt Danmark ikke ledes af de radikale.

En af påstandene fra David Trads igennem de senere år var, at indvandringen havde gjort Sverige rigere. Det var falsk som Detektor fastslog i 2015. Der er ikke evidens for at BNP per indbygger var vokset som følge af indvandringen udtalte professor i Økonomi på Aarhus Universitet Peder Pedersen,

 Det er noget dristigt at konkludere, at indvandringen til Sverige har været årsag til landets voksende BNP pr. indbygger i sammenligning med Danmark. For svenskerne har samme udfordring, som vi har i Danmark, med at få indvandrere i arbejde, siger han og tilføjer, at forklaringen på Sveriges økonomiske fremgang i højere grad skal findes i deres økonomiske reformer.

– Landet har reformeret en række velfærdsydelser og forbedret sin konkurrenceevne, siger Peder Pedersen.

David Trads afviste de hårde økonomiske fakta og påstod derefter:

“David Trads er ikke enig med hverken den svenske økonom eller de danske økonomer, som Detektor har talt med. Han nævner som eksempel, at USA, som har taget mange indvandrere, er blevet et rigere land de seneste 30 år, mens Japan, der ikke har stor indvandring, ikke er blevet rigere.

– Det er logik for perlehøns – og det gælder ifølge Reinfeldt og Löfven [tidl. og nuværende statsminister i Sverige, red.] også for Sverige.”

(DR, september 2015)

Men påstanden om Japan ikke er blevet rigere er falsk. Både Japan og USA er blevet rigere når man måler per indbygger (og her endda ikke korrigeret for alder).

Påstanden fra Trads er fra 2015.

Lad os tage en kilde fra 2014. Tim Worstall fra Forbes viser i et diagram en sammenligning mellem USA og Japan fra 2005 til 2013. Konklusion. BNP per indbygger voksede mere i Japan end i USA så realt er Japan i den periode blevet rigere end USA. Ikke omvendt. Faktisk var Japan trods en aldrende befolkning et af de lande med den højeste vækst.

ANNONSE

Desværre fulgte DR ikke op på David Trads’ anden usandhed, men det råder vi således bod på her.

 

 

Japan Is One Of The Best Performing Economies Of The Last Decade, Forbes, september 2014

.

ANNONSE