Nyt

New York Post afslører, at manden, som blev sendt ind for at spionere mod Trump-kampagnen og måske også fungere som agent provocateur, er Cambridge-professoren Steven Halper.

Det var New York Post og Washington Post, som i lange analytiske opsummerende artikler afslørede, at FBI havde mindst én, måske flere, spioner i Trump-kampagnen.

Det er Halpers modus operandi, den måde han opførte sig på, som gør at to af dem, som specialefterforsker Bob Mueller har efterforsket, Carter Page og George Papadopoulos, mener, at Halper forsøgte at udfritte dem  og derefter plante vildledende information.

Det er ikke bare FBIs renommé, som står på spild her. Da der kom ubehagelig meget opmærksomhed om Steele-rapporten, som består af uverificerede rygter om Trump, og det derefter viste sig, at den blev betalt for af Hillary og Demokraterne, lancerede New York Times en påstand om, at det var Papadopoulos’ opførsel i London, som udløste efterforskningen af Trump.

Papadopoulos var i London, hvor han tilbragte en fugtig aften med Australiens ambassadør, Alexander Downing. Her skal han have bablet noget om, at russerne sad inde med Hillarys emails. Da Wikileaks to måneder senere begyndte publiceringen, vågnede Canberra og varslede Washington. Sådan er the official story. Men så kom korrektionerne.

ANNONSE

Først ved at Papadopolous og Carter Page giver helt andre fremstillinger af samtalerne, end det som er lækket af anonyme kilder til New York Times.

Men det, som får mange til at spidse ører, er at New York Times skriver, at FBI havde spioner i Trump-lejren og at FBI dagen efter at de lukkede sagen mod Hillary for hendes brug af serverne, sendte to agenter til London for at snakke med Christopher Steele. En af dem var Peter Strzok. Strzok er manden, som var “all over the place”: Han ledede efterforskningen af Hillary, deltog i interviewet med hende og var involveret i at skrive det statement, som frikendte henne. Han ledede også interviewet med Michael Flynn og blev ansat af Bob Muellers team. Det var først, da den interne kontrollør Michael Horowitz opdagede, at Strzok havde skrevet titusindvis af sms’er til sin elskerinde, FBI-advokat Liza Page, hvori de to overgik hinanden i at udtrykke afsky for Trump, at ting begyndte at ske. Mueller afskedigede Strzok, men det var for sent. Katten var ude af sækken.

FBI nægtede at udlevere sms’erne, og hævdede på et tidspunkt, at 50.000 var forsvundet pga udskiftning af telefoner. Hver gang måtte de give sig. Horowitz fik sms’erne og en del er lækket til pressen.

Om ganske kort tid skal Horowitz aflevere den første rapport om FBIs håndtering af Hillary-emailene og serveren. Det siges, at den er knusende.

For at gardere sig har FBI den sidste uge haft flere lange sager, hvori de forsøger at fremstille oprindelsen til Trump-efterforskningen. Men det foreligger nu så megen information, at de kyndige straks ser, når NYTimes afslører ægte information: Så som at der var mindst én spion i Trump-lejren, og at han kan have snakket Papadopolous helt rundt på gulvet, dvs plantet information.

Hvis der er plantet information og en ubekræftet rapport ligger til grund for mistanken om Russia collusion, er der meget, som taler for, at det hele er en plantet historie. Så er det ikke så mærkeligt, at Bob Mueller og tre kongreskomiteer ikke har fundet noget bevis for Russia collusion.

Halper har arbejdet for Nixon-, Ford- og Reagan-administrationen. Han var svigersøn til CIAs næstkommanderende.

Det er den måde, hvorpå han har nærmet sig Trumps medarbejdere, som virker mistænkelig.

Halper made his first overture when he met with Page at a British symposium. The two remained in regular contact for more than a year, meeting at Halper’s Virginia farm and in Washington, DC, as well as exchanging emails.

The professor met with Trump campaign co-chair Sam Clovis in late August, offering his services as a foreign-policy adviser, The Washington Post reported Friday, without naming the academic.

Clovis did not see the conversation as suspicious, his attorney told the paper — but is now “unsettled” that “the professor” never mentioned he’d struck up a relationship with Page.

Den måde han kontaktede Papadopoulos på, var endnu mærkeligere.

Days later, Halper contacted Papadopoulos by e-mail. The professor offered the young and inexperienced campaign aide $3,000 and an all-expenses-paid trip to London, ostensibly to write a paper about energy in the eastern Mediterranean region.

“George, you know about hacking the e-mails from Russia, right?” the professor pressed Papadopoulos when they met, according to reports — a reference to Trump’s campaign-trail riffs about Hillary Clinton’s private e-mail server.

Sources close to Papadopoulos told NBC News that he now believes Halper was working for an intelligence agency.

Der er noget, der tyder på, at Halper stod på CIA/FBIs lønningsliste. Han har fået betydelige udbetalinger.

The Department of Defense’s Office of Net Assessment — a shadowy think tank that reports directly to the secretary of defense — paid Halper $282,000 in 2016 and $129,000 in 2017.

George H.W. Bush kom fra jobbet som chef for CIA. Da han stillede op som vicepræsidentkandidat for Ronald Reagan mod Jimmy Carter, lækkede Halper materiale om Carter, som CIA sad inde med, til Reagans kampagne.

Det minder mistænkeligt om det, Halper har gjort for FBI/CIA mod Trump.

 

 

ANNONSE