Nyt

Ingvild Yrke, leder af Norges kristelige Studenterforbund.

 

Leder af Norges kristelige Studenterforbund Ingvild Yrke foreslår at «forære» nogle af de kristne helligdage til muslimerne, kvindebevægelsen og miljøbevægelsen.

Lederen af Oslos Fremskrittsparti Mazyar Keshvari kommenterer udspillet sådan:

– Den norske kirke er en brandtomt. Det er bare at kondolere og begynde at feje resterne op.

Yrke følger op på et udspil fra præsterne Einar Gelius og Per Anders Nordengen om at der er for mange kristne helligdage. I et interview med bladet Klassekampen foreslår studenterlederen at ændre de såkaldte skæve helligdage (2. juledag, 2. påskedag og 2. pinsedag).

– Den internationale kvindedag den 8. marts, verdens miljødag og id al-fitr eller id al-adha er gode alternative offentlige helligdage, siger Yrke.

«Den kristne majoritetsbefolkning» bør give disse helligdage til kvindebevægelsen og «den muslimske minoritet», siger Yrke.

Hun henviser blandt andet til, at dagene er et levn fra den tid da mange trængte til en ekstra dag til at komme i kirke. Hun mener, at det hun foreslår er «en næstekærlig handling»:

– Vi kristne er kaldet til at kæmpe de svages sag. Vi som majoritet, må give dem dagene, hvis de nogensinde skal få dem.

Klassekampen spørger om Norge længere er et kristent land når vi får en national muslimsk helligdag. Ingvild Yrke svarer:

– Er vi et kristent land? Vi er et mangfoldigt land. Vi har fortsat indrettet samfundet ud fra den kristne kalender. Som majoritet er jeg taknemlig for at leve i et samfund, hvor søndag er helligdag. Hvis vi skal tage den kristne arv med næstekærligheden alvorligt, er det måske gennem at støtte de svageste og give andre de samme privilegier, at vi tager vare på den kristne arv.

Leder en af Fremskridtspartiet i Oslo og suppleant for Siv Jensen på Stortinget, Mazyar Keshvari, er chokeret:

– Man kan med rette spørge om såkaldte præster og kristne, som bevidst og aktivt arbejder på at fjerne kristendommen og dens relevans for at indføre islamisk indflydelse og dominans, virkelig er kristne og tjener herren eller helt andre kræfter, siger han til Klassekampen.

 

 

 

Kan du lide hvad du læser? Ønsker du flere og bedre artikler af Document? Giv dit bidrag. Vores paypal-adresse er paypal@document.dk.

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet