Kommentar

Evangelierne beretter, at Jesus blev født i Bethlehem, som nu styres af muhamedanere, og de vil ikke høre på vrøvl om Jesus eller finde sig i kristne på det område, der kontrolleres af det palæstinensiske selvstyre.

I online-mediet Gatestone citerer Raymond Ibrahim en rapport fra den 21. november, som konstaterer, at der “har været en markant stigning i palæstinensiske muslimers religiøst motiverede angreb på kristne i Betlehem”, hvorefter den giver disse eksempler:

For lidt over to uger siden blev en muslimsk mand beskyldt for at chikanere unge kristne kvinder ved Forfædrenes Ortodokse Kirke i Beit Sahour nær Betlehem. Kirken blev kort derefter angrebet af en stor flok palæstinensiske mænd, der kastede sten mod bygningen, mens kirkegængere krøb sammen inden for. Adskillige kirkegængere blev såret under angrebet.

Det palæstinensiske selvstyre, der er ansvarligt for sikkerheden i området, gjorde intet.

I oktober skød ukendte gerningsmænd mod Betlehem Hotel, der ejes af kristne. Dette skete, efter at en video på de sociale medier havde forbundet hotellet med en udstilling, der rummede en davidsstjerne og en menorah udskåret i pap.

Der blev ikke foretaget anholdelser i forbindelse med skyderiet.

I april anholdt det palæstinensiske selvstyres sikkerhedsstyrker den evangeliske præst Johnny Shahwan.

I januar angreb en gruppe maskerede mænd, bevæbnet med kæppe og jernstænger, de kristne brødre Daoud og Daher Nassar på deres gård nær Betlehem. De palæstinensiske domstole har pønset på at konfiskere gården, som har været i familiens eje siden Det Osmanniske Rige.

Forfølgelsen af palæstinensiske kristne har stået på i mange år, siger rabbineren Pesach Wolicki, der er leder af Center for Jødisk-Kristen Forståelse og Samarbejde: “Disse aktuelle angreb på kirker er desværre ikke noget nyt. Kristne har i Betlehem været under angreb i mange, mange år. Der har været bombeangreb. Der er næsten konstant fysiske angreb mod kristne. De foregår regelmæssigt, lige siden det palæstinensiske selvstyre tog over.”

ANNONSE

Kamal Tarazi, en kristen mand, der flygtede fra den Hamas-kontrollerede Gazastribe i 2007, beretter, at da Hamas tog magten, begyndte de at forfølge kristne, ødelægge deres kirker og tvinge kristne til at konvertere til islam. Selv blev han fængslet adskillige gange og betegner et Hamas-fængsel som ren tortur.

Der er snart ikke noget tilbage af den palæstinensiske kristendom. I 1947 udgjorde kristne 85 pct. af befolkningen i Betlehem. I 2016 var den kristne befolkningsandel faldet til blot 16 pct. og er formentlig endnu mindre i dag.

En advokat med kendskab til området bemærker, at “Den systematiske forfølgelse af kristne arabere bosat i palæstinensiske områder bliver mødt med næsten fuldstændig tavshed fra det internationale samfund, menneskerettighedsaktivister, medierne og NGO’er.”

Raymond Ibrahim bringer mange andre eksempler på kristenforfølgelser og ”det internationale samfunds” ligegyldighed.

Fra den danske folkekirke og regering hører vi heller ikke noget. SVM-regeringen har fuldt op at gøre med at slette sporene efter den kristendom, der engang prægede Danmark. Nu skal Store Bededag fjernes, og snart skal begrebet ”helligdage” også udgå. For i SVuM-staten skal borgerne ikke have andre guder end Den Store Moder, som er selve statens indbegreb.

Altså kan vi ikke bruge tid på at spekulere over de massive kristenforfølgelser, der ikke bare foregår i Palæstina, men næsten overalt, hvor Allah hersker. Og det er godt, for så slipper vi for at bekymre os om, hvad der vil ske med de få tilbageværende danske kristne, når islam om få årtier har taget magten.

ANNONSE