Dag: 13. maj 2018

Den fysiske og juridiske kamp for at en udvist asylsøger fra Togo skal få lov til at blive i Tyskland, som nu har resulteret i en udsigtsløs klage til forfatningsdomstolen, er en spektakulær konkret illustration af et generelt fænomen, som undergraver ethvert forsøg på at gennemføre nogen form for tysk udlændingepolitik: tyskernes manglende evne til at sende udviste personer ud af landet.

Les Mer...

Foto: Rudi Weissenstein (1910-1992) David Ben-Gurion (1886-1973), det selvstendige Israels første statsminister (stående i midten), leser opp uavhengighetserklæringen den 14, mai 1948 – nøyaktig 70 år siden. Portrettet på veggen bak forsamlingen er av Theodor Herzl (1860-1904), grunnlegger av den moderne politiske zionismen.

Les Mer...

Igen i går var der et mikroterrorangreb i Europa. Igen Paris og Frankrig. Macron siger man ikke vil bøje sig for terroren.

Les Mer...

Ordet martyr betyder vidne, fortæller Nana Hauge os i sin søndagsprædiken. Man kan aldrig blive martyr, hvis man tager andres liv. Det er derfor helt forkert at kalde islamistiske terrorister for martyrer, som det har været sædvane blandt palæstinensere.

Les Mer...

Efter afsløringen beklagede moskeen sig. Det var slet ikke meningen at det skulle forstås sådan udtalte tyrkisk bestyrelsesformand. En måned senere var der kage og fællesskab med tyske politikere

Les Mer...

Ordet martyr betyder vidne. Det er et græsk ord, der bruges om den, der med sit blod vidner om Kristus, det vil sige sætter sit liv til for kristendommens sandheds skyld. Det er derfor en misforståelse af martyrbegrebet at bruge betegnelsen om fx islamistiske selvmordsbombere

Les Mer...