Nyt

Som vi har kunnet beskrive i en række artikler, så er det ikke unormalt der i tyrkisk kontrollerede moskeer opføres skuespil og optrin hvor børn iklædes uniformer og hylder Tyrkiet og islams sejre.

Således var der i april måned 2018 en sag fra Tyskland hvor en moske i byen Herford afholdt et arrangement hvor optagelser viste optrinnet. Videoen dukkede op i medierne og vakte bestyrtelse.

Efter afsløringen beklagede bestyrelsesformanden for DITIB i byen Necati Aydin og sagde det slet ikke var sådan det skulle forstås og at man havde vurderet det forkert hvordan man ville betragte optrinnet. DITIB står for Den Tyrkisk-Islamiske union for religiøse forhold.

ANNONSE

Necati Aydin er 41 år og opvokset i Tyskland og har tysk pas.

Ifølge en artikel i Westfalen-Blatt den 12. april skulle der være sket det ifølge Necati Aydin, at den ansvarlige for arrangementet pludselig var blevet syg og en anden var trådt til og have gennemført skuespillet uden tilladelse.

Formanden for CDU i kredsen Herford var forarget og udtalte til samme avis at den slags ikke var “integrationsfremmende”.

Den 7, maj var der så åbent hus i moskeen og det tilstødende kulturhus hvor borgmesteren Tim Kähler fra SPD skar kage ud som tegn på samarbejdet med det tyrkiske samfund.

Necati Aydin forklarede til avisen Neue Westfälische videoen med, at de fleste forældre og børn der deltog var tilvandrede (tyrkere) og de ikke som andre var vokset op i Tyskland. Han afviste også optagelserne havde en politisk baggrund.

Se video

__

RP – RTL – NW –  Westfalen Blatt

ANNONSE