Nyt

 

Regering fortsætter med at stramme op og foreslår nu, at det ikke længere skal være muligt at få dansk statsborgerskab, hvis man samtidig får dagpenge. Det er et mindstekrav at kunne forsørge sig selv, mener Laura Lindahl fra Liberal Alliance.

– Vi synes, det er rimeligt, at de borgere, som bliver danske statsborgere kan forsørge sig selv. Og man forsørger ikke sig selv, når man er på dagpenge. Derfor skal reglerne ændres, siger Laura Lindahl til TV 2.

I dag må man kun have modtaget sociale ydelser som «kontanthjælp og integrationsydelse», i seks måneder i løbet af de fem sidste år, hvis man vil have dansk statsborgerskab. Denne periode vil regeringen forkorte til fire måneder.

ANNONSE

Både Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten afviser forslaget. De mener det vil være negativt for fleksibiliteten på arbejdsmarkedet.

– Dagpengesystemet er en del af den danske model. Det er særdeles vigtigt, for det skal være enkelt for arbejdsgiverne at kunne ansætte og opsige medarbejdere, siger SF-politikeren Kirsten Normann Andersen.

Socialdemokraterne har endnu ikke taget stilling til forslaget, men afviser det i udgangspunktet ikke. Forslaget fra mindretalsregeringen er uanset hvad sikret flertal, eftersom det støttes af Dansk Folkeparti.

Foreningen af Udlændingeretsadvokater mener at tiltaget bryder med de grundlæggende rettigheder for personer, der ønsker at blive danske statsborgere.

– Dette er helt urimeligt, siger foreningens leder, Jytte Lindgård, til avisen Berlingske.

(NTB)

TV2.dk   Berlingske

 

ANNONSE