Kommentar

I skrivende stund er der politi omkring boligerne til Søren Pape Poulsen og Inger Støjberg. Fredag sagde Pape til Berlingske at Danmark skal udstede pas til jihadister med dansk statsborgerskab.

Pape mener, at et lille land som Danmark ikke kan gå på tværs af konventionerne. De siger, at man ikke kan tage statsborgerskabet fra mennesker, selv ikke fra jihadister.

Men Storbritannien har netop frataget Shamima Begum sit statsborgerskab. Hvad med det? – Jo, men Storbritannien har sin egen undtagelse, siger Pape. Kan Danmark så ikke også skaffe sig en sådan undtagelse? Det kan ikke passe at et lille land ikke har nogen bevægelsesfrihed, mens et stort land trodser de samme regler.

For skal de efterlyste danske IS-jihadister, der er sigtede af politiet og fængslede in absentia (uden at være til stede) af en domstol og efterlyst internationalt via Interpol, hjem? Her er justitsministerens svar: Ja, det skal de.

»Hvis de er på fri fod, er eftersøgte, og der er en arrestordre på dem, er udgangspunktet, at vi gerne vil have dem hjem, fordi de er for farlige,« siger Søren Pape Poulsen.

Eftersøgte sigtes, efterlyses, fængsles og bringes hjem. Det arbejder systemet på, siger ministeren.

Pape anfører at Danmark gerne vil at andre lande skal tage imod deres borgere. Men Pape ved godt at lande har en række måder at sabotere udleveringer på. Hvorfor skal man hele tiden være den flinkeste dreng i klassen, når det skader danske interesser?

ANNONSE

Pape nægter at acceptere, at jihadister ikke er hvem som helst. Det er mennesker, der har erklæret Danmark krig. Man får indtryk af at politikerne ikke helt vil forstå, hvad de har gjort nede i Syrien.

Papes anstændighed er en anstændighed på vegne af andre. Kunne han ikke for en gangs skyld forsøge at være anstændig på Danmarks vegne?

Søren Pape: Nej, vi tager ikke statsborgerskabet fra jihadister
Dansk Folkeparti har flere gange i denne uge fremført, at Danmark bør fratage jihadister statsborgerskabet – om det så betyder et brud med internationale konventioner. Justitsministeren afviser blankt.

 

 

ANNONSE