Nyt

«Et slag i ansigtet på den lovlydige del af befolkningen», lyder indenrigsminister Horst Seehofers (CSU) reaktion på volden og truslerne mod politiet ved asylmodtagelsescentret i Ellwangen, skriver Süddeutsche Zeitung.

Tysk politi arresterede torsdag 18 migranter identificeret som urostiftere i asylcentret, efter at en aggressiv hob på 150–200 afrikanske migranter mandag havde forhindret pågribelsen af en migrant fra Togo som er udvist fra Tyskland.

Disse ting må få konsekvenser, og der må reageres strengt, fortsætter Seehofer.

CSU-lederen får støtte af Mathias Middelberg, som er indenrigspolitisk talsmand i søsterpartiet CDU. Han mener det som skete er uacceptabelt. For dem som gjorde modstand mod pågribelsen af togoleseren, må det ifølge Middelberg få konsekvenser for asylansøgningen, skriver Die Welt.

Avisen har også foretaget et videointerview med den 23-årige fra Togo, som i tråd med Dublin-reglerne skal sendes tilbage til Italien, hvor han oprindeligt havde søgt asyl.

Stillbillede: Die Welt

«Jeg er kommet til Tyskland for at arbejde», siger manden, identificeret som Yussif O. «Jeg vil ikke leve på gaden i Italien!» tilføjer han.

Udtalelsen tyder ikke på at det er flugt fra personlig forfølgelse som er baggrunden for den 23-åriges færd til Europa, og den kan vanskelig styrke hans asylansøgning.

Togoleseren afspejler åbenbart reglen snarere end undtagelsen. For de europæiske lande rejser det spørgsmålet om hvorfor man skal kunne beholde en asylret som udnyttes til økonomisk migration og som i det store og hele er irreversibel – de konservative politikernes verbale hårdhed i denne enkeltsag til trods.

ANNONSE

 

ANNONSE