Nyt

Stillbillede: Die Welt

 

Kun 11.830 af 1,65 millioner asylsansøgninger i Tyskland, en andel på 0,7 %, blev i tidsrummet januar 2015 til marts 2018 genstand for ekstra kontrol hos den tyske migrations- og flygtningemyndighed (BAMF).

Det kommer frem i et svar fra indenrigsministeriet, på et spørgsmål stillet af det fridemokratiske partiet FDP’s indenrigspolitiske talskvinde Linda Teuteberg, som først blev offentliggjort af Bild.

Sagen er også omtalt i Die Welt, som antyder at BAMF-skandalen i Bremen, hvor en tidligere leder er mistænkt for at have givet 1200 personer asyl på et fejlagtigt grundlag mod bestikkelse, ikke er et enkelttilfælde.

Teuteberg kræver, at dette får konsekvenser: «Der må gennemføres en stor, landsomfattende stikprøve, hvor de beslutninger som BAMF hidtil har taget, bliver efterprøvede.» Kvalitetskontrollen skal have svigtet «mens tusindvis af nye, uerfarne medarbejdere behandlede flere asylansøgninger i timen», siger politikeren. Resultatet: «En ekstremt høj fejlrate, som afgørelserne i de administrative domstole viser.»

BAMF har altså været desperat dårligt organiseret. Det viser sig også, at kun syv ansatte havde haft til opgave at gennemføre ekstra kontroller helt frem til slutningen af 2016. Den prekære situation har staten altså håndteret med ekspresgodkendelser og manglende kontrol.

ANNONSE

Hvilken familie eller virksomhed ville have truffet så hastige og skødesløse beslutninger med så kostbare konsekvenser? Indenrigsministeriet ønsker fuldstændig afklaring, ifølge statssekretær Stephan Mayer (CSU). Indenrigsminister Horst Seehofer (CSU) er også «ekstremt åben» for en parlamentarisk undersøgelse, som FDP kræver. 

Spørgsmålet er: Vil disse ting forandre noget nævneværdigt for Tyskland i det lange løb? Nogle beslutninger vil blive omgjort, og nogle disciplinære sanktioner blive idømt, men til syvende og sidst vil næsten ingen af de uindbudte gæster blive sendt hjem.

Man må også spørge sig selv i hvilken grad denne skødesløshed gælder tilsvarende myndigheder udenfor Tyskland, for eksempel i vort eget land.

 

 

 

Kan du lide hvad du læser? Ønsker du flere og bedre artikler af Document? Giv dit bidrag. Vores paypal-adresse er paypal@document.dk.

ANNONSE