Nyt

Under Friedrich Merz’ ledelse kommer der andre toner fra CDU: Sharia hører ikke hjemme i Tyskland, men det gør muslimer, der deler vores værdier, lyder udkastet til det nye partiprogram.

Strengere immigrationspolitik, vægt på Israels ret til at eksistere og engagement i en “ledende kultur” (Leitkultur) i det nye principprogram vidner om, at tiden for multikulturalisme er forbi i Tysklands største parti.

Programudkastet proklamerer endvidere, at kampen mod had, vold og ekstremisme også omfatter dem, der stræber efter en islamistisk orden, skriver Die Welt.

“Sharia hører ikke hjemme i Tyskland”, står der. Og yderligere: “Muslimer, der deler vores værdier, hører hjemme i Tyskland.” Dermed tager CDU afstand fra en sætning fra Tysklands daværende præsident Christian Wulff (CDU), der sagde i 2010: “Nu hører islam også hjemme i Tyskland”.

Det er ikke første gang, at der har været tegn på kulturkamp fra forbundspartierne. I 2018 sagde kommende indenrigsminister Horst Seehofer (CSU), at “islam ikke hører hjemme i Tyskland”. Daværende premierminister Angela Merkel (CDU) modsagde ham, men 76 procent støttede Seehofers udtalelse i en meningsmåling.

ANNONSE

Det organiserede islam i Tyskland er ikke begejstret for CDU’s nye programudkast. “Eksklusivt” og “udskrift fra AfD”, siger Zentralrat der Muslime i Deutschland, som ledes af Aiman ​​Mazyek.

“Sådanne udtalelser gør det sværere for muslimer at identificere sig med Tyskland,” siger Burhan Keisci, leder af Islamrat für die Bundesrepublik Deutschland.

Men den drejning, CDU har foretaget, siden Merz overtog, ser ud til at have opbakning i partiet. »Kun dem, der bekender sig til vores førende kultur, kan integrere sig og blive tyske statsborgere,« siger lederen af ​​den kristendemokratiske arbejderorganisation CDA ifølge Die Welt.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden