Nyt

Stillbillede: Die Welt

Den 23 år gamle udviste mand fra Togo, som med henblik på udsendelse forgæves blev forsøgt pågrebet i Ellwangen mandag, blev torsdag morgen arresteret sammen med 17 andre migranter, da tysk politi under en massiv operation stormede det asylmodtagecenter, hvor han boede, skriver Der Spiegel efter en pressekonference med politiet.

Deltagelsen i optøjerne, bestående af 150–200 afrikanske migranter, som mandag forhindrede pågribelsen, ser ikke ud til at have været en tilstrækkelig begrundelse for arrestation torsdag morgen, og personerne som er sat fast, ser heller ikke ud til at skulle forblive i arresten særligt længe:

Den 23-årige og 17 andre beboere, som ifølge politiets oplysninger gentagne gange tidligere har gjort sig bemærket som urostiftere, skal overføres til andre asylcentre i delstaten.

Volden blev med andre ord konsekvensfri for de allerfleste af dem, som deltog i den. Formålet med operationen var i hovedsagen brandslukning:

«Sådanne tiltag for adskillelse af urostiftere har tidligere været nok til at skabe ro i asylmodtagecentret», meddelte politiet i Aalen.

«Vi oplevede en situation som vi aldrig havde oplevet før», sagde politichef i Aalen Bernhard Weber om begivenheden efter weekenden. «Vi kan ikke og vil ikke tillade et retsløst område.»

Manden fra Togo skulle ifølge Dublin-reglerne – som Angela Merkel i 2015–16 i praksis ophævede for mere end en million mennesker – sendes tilbage til Italien, hvor han tidligere var blevet registreret.

ANNONSE

Det massive politiopbud fandt med andre ord sted for at sikre fuldbyrdelsen af lovgivningen for én person, mens de fleste personer som udgjorde den kriminelle kultur, som beskyttede vedkommende mod reglerne, ikke bliver genstand for nogen form for sanktioner.

Delstaten Baden-Württembergs indenrigsminister Thomas Strobl siger at hensigten med operationen var at forhindre modstand mod udsendelser i fremtiden. Men træet som bar den frugt, bliver ikke rørt.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet