Nyt

Sundheds- og socialminister Annika Strandhäll vil informere indvandrede kvinder og mænd om sex – men først og fremmest kvinderne.

 

Mange indvandrere har et noget fremmed syn på sex og samliv, konstaterer den svenske regering. Det tager man nu konsekvensen af ved at satse flere millioner på at informere dem om hvad, der gælder i Sverige.

Ifølge sundheds- og socialminister Annika Strandhäll er det «uhyre vigtig» at informere nyankommne om hvilke seksuelle og reproduktive rettigheder, der gælder i Sverige.

Formålet er at sprede viden til kvinderne, «men også at nå mændene».

Strandhäll mener de nyankommne har et helt andet syn på sex end svenskerne:

– Vi kan konstatere, at en del af de kvinder som findes i den her gruppe af nytilkomne kommer fra samfund, hvor der råder helt andre normer, love og regler, siger Annika Strandhäll til TT.

Derfor giver regeringen nu 3,7 millioner kroner til RFSU, Riksförbundet För Sexuell Upplysning, for at de skal gøre en indsats med seksualoplysning rettet mod indvandrere.

Pengene skal blandt andet gå til at lave informations film på forskellige sprog og til at uddanne tolke i temaet.

– Det handler jo om at højne deres kundskabsniveau og nå frem til den her gruppe af kvinder, som samfundet ofte har sværere ved at nå end andre grupper, siger Annika Strandhäll, som indrømmer at dette er et forsømt område.

Ifølge hende handler det om at hæve kundskabsniveauet blandt indvandrere. Satsningen skal have været udtænkt allerede før meetoo-kampagnen, selv om den har gjort satsningen endnu mere aktuel, siger minister Strandhäll.

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE