Kommentar
(S)kamløsheden fortsætter. Magdalena Andersson præsenterede tirsdag den nye svenske regering – og det er svært at tolke udnævnelserne som andet end en fuckfinger til det svenske folk.

Hvordan straffer for eksempel en socialdemokratisk minister sig selv? Svaret på det spørgsmål er, at det ikke er muligt. Hvis du tilmed har en BFF, (best friend) der er blevet valgt til Sveriges første kvindelige statsminister, er der ingen grænser.

Et nærmere kig på, hvilke ministre Magdalena Andersson har udpeget til sin regering, viser, at nepotisme og lang og tro tjeneste for partiet synes at være de vigtigste rekrutteringskriterier for pladserne omkring kødgryden med magt og evige privilegier. Kompetence er det uanset hvad ikke.

Læs mere: (S)kamløsheten fortsetter med Magdalena Andersson

Les mere: Totalt kaos i Sverige: Andersson går av som statsminister samme dag hun ble utnevnt

Kritiseret af KU – nu minister igen

Se bare på Sveriges nye miljø- og klimaminister Annika Strandhäll. Hun var statsråd (en slags departementschef) for socialministeriet 2014–2019, socialminister 2014–2017 og 2019 og socialminister 2017–2019. Strandhäll blev i 2019 kritiseret af Konstitutionsudvalget for manglende kommunikation og dokumentation efter afskedigelsen af ​​den svenske ”Försäkringskassans” generaldirektør Ann-Marie Begler. Strandhäll trak sig kort efter.

ANNONSE

Men det var slet ingen hindring, da Magdalena Andersson skulle uddele godbidderne.

Det var heller ikke det faktum, at Strandhäll viste sig at have ikke mindre end ni (!) Sager hos Pantefogeden, efter at have ignoreret betaling af regninger for blandt andet bredbåndsabonnement og påfyldning af vand i en swimming-pool. Strandhäll forsvarede sig med, at hun havde “ekstremt travlt”, og at hun “ikke havde overblik over tingene”.

Les også: Sveriges nye miljøminister helt kunnskapsløs om landets kjernekraftverk

Du kan skrive en hel artikel med fokus på, hvor ekstremt provokerende dette er. Hvordan kan en minister med en løn på mere end 1,5 millioner svenske kroner om året ikke kunne styre sin privatøkonomi, når folk med lav og mellem indkomst kan gøre det?

Men i dag er Annika Strandhäll, der ikke holder styr på sin egen bredbåndsregning, miljø- og klimaminister. Det betyder, at hun er ansvarlig for – vent nu! – bæredygtig udvikling, miljølovgivning, miljøteknologi og -forskning, naturbevarelse, strålingsbeskyttelse og nuklear sikkerhed, kemikalier og kredsløb, vand og hav og miljøkvalitetsmål.

Satte rigets sikkerhed på spil – nu minister igen

En anden person med en lang række sager hos Pantefogeden er Anders Ygeman. Ygeman havde i sin tid som SSU-formand omkring 30 bemærkninger fra Pantefogeden. Derudover fremlejede han en villa til et kollektiv, der vandaliserede huset. Anders Ygeman holdt op med at betale huslejen og nægtede at betale erstatningen. Da sagen endelig endte i landsretten, valgte Ygeman at undlade at møde der. Håndværkerne, der ejede villaen, stod tilbage med gæld på livstid.

Anders Ygeman var indenrigsminister i perioden 2014–2017. Han fratrådte i juli 2017, efter at det stod klart, at han i over et år havde vidst, at der havde været så alvorlige mangler ved Transportstyrelsens it-opkøb, at fremmede magter fik adgang til blandt andet hele det svenske kørekortregister. Det havde Ygeman ikke orienteret statsministeren om. I januar 2019 fik Ygeman comeback i regeringen, men denne gang med titel af energi- og digitaliseringsminister.

Efterforskes for sexchikane

Tomas Eneroth blev udnævnt til infrastrukturminister i 2017, og i 2018 var han en af ​​de ministre, der lod sig fotografere iført slips under #MeToo. Men da det stod klart, at Eneroth nu også er Magdalena Anderssons infrastrukturminister, protesterede anonyme S-kvinder fra partikredsene, fordi Tomas Eneroth nu efterforskes for seksuel chikane mod en kvindelig partifælle.

I brevet med titlen “Vi tolererer ikke Eneroth” skriver kvinderne, at “mænd, der begår seksuelle overgreb og chikane, ikke har nogen plads i vores regering”. Men det har de åbenbart i Sveriges første kvindelige statsministers regering. Kvinderne, der protesterede mod Eneroth, turde heller ikke underskrive brevet med navn – de var bange for repressalier…

“Flygtninge kan give Sverige superøkonomi”

Eller hvad med Sveriges nye handels- og industriminister Karl-Petter Thorwaldsson? Han var LO’s formand under flygtningekrisen, og i 2015 udtalte Thorwaldsson, at flygtninge var en guldgrube for Sverige. Flygtningeindvandring ville gøre Sverige til “Europas rigeste”, vi ville blive en “superøkonomi” med 4 til 5 procent årlig vækst.

Hvordan det gik vides globalt i dag – men denne mand får nu ansvaret for Erhvervsministeriet.

Justitsministeren som hader ytringsfriheden

Men jeg har gemt det bedste til sidst: Morgan Johansson. Den tidligere justits- og migrationsminister har med kamphundens vanvid viet sine år ved magten til at bekæmpe og begrænse borgernes ytringsfrihed, samtidig med at han har gjort sit yderste for at forsinke og ændre alle effektive tiltag for at bekæmpe terrorister. . Når han har få minutter tilovers, helliger han sig Twitter – ikke sjældent har han angrebet journalister og privatpersoner fra sin ministerkonto.

Det er den kæphøje Johansson, vi skal takke for, at almindelige, ikke-kriminelle svenskere i dag kan få deres hjem tappet af staten og computeren kapret af trojanske heste plantet af myndighederne. Takket være Johansson kan journalisten, der kan antages at planlægge offentliggørelsen af ​​oplysninger, der skader Sveriges forhold til fremmede magter, idømmes syv års fængsel. Takket være Johansson er ethvert forslag om at handle kraftigt mod IS-terrorister og kriminelle udenlandske statsborgere blevet forpurret.

Det er nok ingen overdrivelse at sige, at Morgan Johansson både har været den mest skadelige minister for Sveriges sikkerhed, og den mest upopulære blandt borgerne. Men han formår at klynge sig til taburetterne og posterne, og Magdalena Andersson har nu takket ham ved at give ham øget magt – i den nye regering er Morgan Johansson både justitsminister og indenrigsminister. Det betyder, at han er ansvarlig for næsten hele Sveriges sikkerhed.

På sin Twitter-konto præsenterede Morgan Johansson sit speciale som følger:

At udnævne Morgan Johansson og også give ham udvidede beføjelser er en fuckfinger mod enhver forkæmper for demokratiske friheder og rettigheder i Sverige. Samtidig er det et opmuntrende skulderklap til alle de ekstremister, der rekrutterer i “de udsatte områder” og et klart signal om, hvilke kredse Socialdemokratiet vil følge med.

Gud hjælpe os alle!

Min korte opsummering er derfor følgende: stort tillykke, Sverige! Dette bliver med garanti godt. Eller måske ikke…

ANNONSE

Mest læst