Kopierede/fra hoften

Stillbillede Sofa Stories

“Tinder-økonomiens Gini-koeffficient er 0.58. Honduras, Haiti og Zambia.”, skriver Ryan Smith på Facebook, og pointerer, at selvom kvinder ofte er socialister rent ideologisk, så er de ‘ultraliberalist på det hvide lagen’. Fremragende lørdagsklumme af Eva Agnete Selsing i Berlingske – Kvinde, måske er du ikke fantastisk, som du er.

“Hvem gider at score nedad? En stor undersøgelse fra dating-firmaet OK Cupid viste, at de adspurgte kvinder vurderede, at hele 80 procent af mændene på datingmarkedet var mindre attraktive end gennemsnittet. Mændene, derimod, vurderede kun 50 procent af kvinderne som under gennemsnit.

Det er spændende tal. Nu er det en amerikansk undersøgelse, men mon ikke resultatet i et omfang også afspejler andre vestlige lande, herunder Danmark? Under alle omstændigheder kunne man få den tanke, at der sker en nedvurdering af mænd og måske en vis, skal vi kalde det, selvovervurdering blandt store dele af kvindepopulationen.

… det handler ikke bare om onlinedating, men om hele vores tilgang til henholdsvis mænd og kvinder i pardannelsesøjemed. Når uuddannede, vrede mænd i Udkantsdanmark ikke kan finde kvinder, hvad så forventer vi så af dem? At de forbedrer sig. Gør sig mere attraktive ved at tage et arbejde, være dygtige, kompetente, ansvarsfulde og at de kan vise sig som loyale partnere. Det er også en rimelig forventning, og begrædelsen af ‘tabermanden’ bør følges med en lovprisning af de sociale dyder, der gør mænd attraktive. Det er så langt fra et spørgsmål om udseende; det handler om karakter.

…når veluddannede kvinder ikke kan finde en mand, hvad forventer vi da? Jo, så forventer vi også, at mændene tager sig sammen. At de holder op med at være taberagtige, uattraktive (og krænkere!). At ’samfundet’ ophører med at være dårligt for de stakkels kvinder, der ikke kan finde en ordentlig mage. Så er det pludselig et strukturelt problem, og ikke et personlighedsmæssigt.Veluddannede kvinder hober sig op i byerne, mens de forladte randområder befolkes af et stigende antal mænd, der aldrig stifter familie, selvom de gerne vil. …

Men lad os prøve noget andet end det, tidsånden dikterer. Lad os sige, at det samme må gælde for kvinder som for mænd. Kvinden skal også ændre sig. Måske er du ikke fantastisk, som du er. Måske er du helt almindelig og har – som alle os andre – godt af at slibe kanter sammen med et andet menneske. Måske er tidens permanente hyldest til kvindekønnet destruktiv, fordi den dels giver mange kvinder et urealistisk, overpositivt selvbillede, dels indfører kyniske og nedladende standarder for partnervalg.

 

Foto: Reddit, r/Tinder)

ANNONSE