Nyt

Politikerne bliver stadig mer afhængige af specialpoliti til at holde orden. Måske de ser at politikerne er uegnet til opgaven? Fransk specialpoliti i Strasbourg efter terroren mod julemarkedet.

Sverige har foretaget arrestationer af til sammen ti mennesker i forsvaret. Det hele begyndte for halvandet år siden og der er foretaget anholdelser helt op til for nylig. I alt ti mennesker er pågrebet.

Vi taler om mennesker, der i det mindste for nogens vedkommende er højt placeret. Terror er ikke temaet, heller ikke spionage. Så er det nok et patriotisk forbund, der frygter at Sverige kan falde fra hinanden.

En lignende celle er rullet op blandt eliteenheder i det tyske forsvar. Baggrunden var at man ville forberede sig på at overtage ansvaret i en situation, hvor fædrelandet var i fare. I Merkels Tyskland er den slags ikke acceptabelt.

ANNONSE

Opløsningen er kommet endnu længere i Sverige. Det er ikke mærkeligt at officerer drøfter, hvad man gør i en krisesituation.

En novembermorgen i 2017 slog det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, til på flere adresser i Sverige.
Seks personer blev anholdt i en mørklagt operation, som halvandet år efter stadig er omgærdet af stor mystik. De anholdte er mistænkt for at være en del af et hemmeligt netværk, som har forbindelser højt oppe i Sveriges militær. Det kan avisen Aftonbladet nu afsløre.
Undersøgelsen af netværket er stadig i gang, og det seneste år er der foretaget yderligere anholdelser. En af de anholdte er en højtstående flådeofficer, som har været i besiddelse af et USB-drev med følsomme oplysninger, der vurderes at udgøre en risiko for rigets sikkerhed, såfremt disse havner i de forkerte hænder. Personen er efterfølgende blevet suspenderet fra det svenske forsvar.
I alt er mindst ti personer blevet anholdt, skriver Aftonbladet.

Der er forskel på patriotisk ansvar og kup, men man skal heller ikke se bort fra at der findes mennesker, der også leger med sådanne planer. Hvad hvis der udbryder oprør i svenske byer, hvad hvis samfundet går i opløsning? Hvem skal tage ansvaret? Det er usandsynligt at dagens politikere vil vise sig handlekraftige. Det er ikke utænkeligt, at mennesker, der er trænet i krisehåndtering, gør sig sådanne tanker.

 

 

 

ANNONSE