Nyt

Da politiet ankom til statsminister Magdalena Anderssons villa, blev de mødt af hendes rengøringshjælp – en kvinde som ikke havde opholdstilladelse i Sverige og som var efterlyst. Statsministeren nægter at kommentere.

Skandalerne omkring Sveriges nye socialdemokratiske regering fortsætter. 21. december klokken 14.35 blev politiet tilkaldt til statsminister Magdalena Anderssons villa i Nacka udenfor Stockholm. Da alarmen gik, holdt statsministeren en pressekonference om pandemiske tiltag i Rosenbad. Ifølge medieopslag havde et rengøringsfirma udløst indbrudsalarmen ved en fejltagelse.

Da politiet ankom, gennemførte de et identitetstjek af personerne som befandt sig der. Det viste sig, at en af personerne, en kvinde, ikke havde opholdstilladelse i Sverige. Politiet bekræfter at én person er pågrebet.

ANNONSE

– Det blev anmeldt som et igangværende indbrud. Siden har man kontrolleret en person og da har det vist sig at personen har et udvisningspåbud. Så politiet har overleveret sagen til Migrationsverket til videre behandling, siger Tommy Kalenius, stationschef ved politiet i Nacka til Expressen.

Kvinden er 25 år gammel og kommer fra Nicaragua. I foråret 2020 vedtog Migrationsverket at hun skulle udvises fra Sverige. Kvinden valgte da at opholde sig ulovligt i Sverige, og hun har derfor været efterlyst siden foråret 2021. Til trods for at kvinden havde dom om udvisning, fik hun foråret 2020 en betinget dom for tyveri ved varehuset Åhléns city i Stockholm.

Hvordan det kan være muligt for en tidligere domfældt og efterlyst person at få adgang til statsministerboligen, ønsker sikkerhedspolitiet (Säpo) ikke at svare på.

– Vores ansvar for staten er at vurdere truslen mod vores politibeskyttede personer og implementere beskyttelsesforanstaltninger på baggrund af det. Når det kommer til folk, der skal udføre arbejde for en politibeskyttet person, er det ikke vores opgave at kontrollere de personer, siger Nina Odermalm Schei, kommunikationschef i Säpo.

Afsløringen kommer bare få dage efter at justitsminister Morgan Johansson kundgjorde at politiet og Migrationsverket har fået i opdrag at intensivere arbejdet med at udvise personer som opholder sig ulovlig i Sverige. Statsministerens pressesekretær Toni Eriksson meddeler at statsministeren nægter at kommentere oplysningerne.

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria