Nyt

Tre muslimske kvinder blev for nylig tilkendt USD 60.000 hver fra byen New York, fordi de blev tvunget til at tage hijaben af da de skulle fotograferes, mens de sad varetægtsfængslet. Det er avisen New York Times som beretter dette, og som citerer fra sagsakterne at kvindernes religiøse rettigheder var blevet krænket.

Sagen er langt fra enestående. I 2012 klagede en muslimsk kvinde over at hun ikke blev fotograferet «by a female officer in private». I 2015 gik en anden klage fra en anden kvinde ud på at heller ikke hun ville lade sig fotografere «in the presence of men who were not family members». Og videre i 2016:

En sherif i Maine, Kevin Joyce fra Cumberland County, undskyldte offentligt efter at hans afdeling havde offentliggjort forbryderbilleder af muslimske kvinder uden hijab. Kvinderne var blevet arresteret efter Black Lives Matter demonstrationer.

ANNONSE

”Jeg synes det er vigtigt, at offentligheden forstår at vi er åbne, vi begår fejl ind imellem, men vi vil ikke prøve på at skjule dem og vi vil gøre vores bedste for at lære af dem.”

Også turban volder besvær:

I 2016 fik en velkendt Sikh Amerikansk skuespiller, Waris Ahluwalia, ikke lov til at gå ombord på et fly i Mexico City fordi han nægtede at tage sin turban af under et sikkerhedstjek. Hans afslag førte til et ophold hos Air Mexico i to døgn før han fik lov til at rejse tilbage til USA.

To dage i en lufthavn for at slippe for at tage turbanen af er på set og vis imponerende. Så skorter det vist ikke på tro på egen religiøs overbevisning! Selvfølgelig må samfundet underkaste sig de sårede følelsers tyranni, hvad ellers:

I 2015 og 2017 vedtog ministeriet en midlertidig beslutning om at arrestanter måtte fotograferes med religiøs hovedbeklædning på politistationen eller føres til hovedkvarterets arrestområde i Manhattan- for at blive fotograferet i lukkede rum.

Og imens bliver kvinderne i Iran belønnet med flere års fængsel for at tage hijaben af.

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE