Nyt

En af specialefterforsker Bob Muellers mest erfarne FBI-agenter og leder af kontraefterretning, Peter Strzok, blev i august overraskende fjernet fra sin post. Først nu har vi fået at vide hvorfor. Han havde udtrykt stærke antipatier mod Trump i meldinger til en kollega, advokat i FBI, Liza Page, som han oven i købet havde et udenomsægteskabeligt forhold til.

Men offentligheten kunne først få baggrunden for degraderingen i lørdags. Det vil være særdeles uheldigt for Mueller, hvis det kom frem, at en af FBIs mest centrale efterforskere har et så negativt syn på kandidat Trump. Flere kræver allerede offentliggørelse. Hvis der havde været noget, som talte imod Trump, ville det være sket for længe siden.

One of the FBI’s top investigators, who was chosen by special counsel Robert Mueller just weeks ago to help supervise the investigation into alleged collusion between Russia and the Trump campaign, has exited the team, according to ABC News.

There has been no public explanation as to why Peter Strzok, one of the former chiefs of the counterespionage section of the FBI, left the job; he was working with roughly two dozen other members of Mueller’s team to handle the investigation. Strzok is now working in the FBI’s human resources division.

Det var meldingen i august. Nu hedder det:

The allegations came to light after the Justice Department’s inspector general started examining Strzok’s messages.

Men det som gør sagen endnu mere delikat er, at Strzok også efterforskede Hillary Clintons skandaløse behandling af offentlige dokumenter på en privat server.

He was the FBI’s lead investigator on the Clinton email investigation, so much so that he interviewed the former secretary of state on July 2, 2016.

Days later, then-FBI Director James Comey announced that he would not be recommending charges against Clinton for mishandling classified information on her private email server.

Ikke rart at Trump tweetede:
Det der er farligt for Muellers efterforskning er, at det kan være en smoking gun mod ham selv og de andre ledere i FBI. Det styrker mistanken om at FBI er blevet politiseret. Strzok havde også kontakt med den britiske eks-agent, Christopher Steele, om den berygtede «pisse»rapport. Det man ser konturene af, er et føderalt politi, som er blevet politiske aktører. Det har man et navn for, som man ikke er vant til at forbinde med USA.
Der var mange uregelmæssigheder omkring efterforskningen af Hillary-emailgate. Hun slap for at aflægge ed, hendes advokater lod teknisk personale være beskyttet af retten til ikke at inkriminere sig selv, også når det gjaldt ødelæggelse af bevis. Det var en parodi på et retsvæsen. Det kunne kun lade sig gøre, fordi justitsministeriet og State Department er blevet fyldt af clintonistas.
Man begynder også at tvivle på den moralske standard i vigtige, offentlige etater som FBI.
During this investigation, Strzok was allegedly involved in an extra-marital affair with FBI lawyer Lisa Page, according to The Washington Post.
Var det Bill Clinton, som satte standarden?
Den interne kontrol i justitsministeriet skal nu granske Strzok, men er den til at stole på? Strzok er en meget central person i meget ad det, som er foregået:
As deputy FBI director for counterintelligence, Strzok also enjoyed liaison with various agencies in the intelligence community, including the CIA, then led by Director John Brennan.
Strzok var på Capitol Hill og forklare sig 5. december sidste år, ikke mindst ville efterretningskomiteen i Repræsentanternes hus høre om hans kontakt med Christopher Steele.

House investigators told Fox News they have long regarded Strzok as a key figure in the chain of events when the bureau, in 2016, received the infamous anti-Trump «dossier» and launched a counterintelligence investigation into Russian meddling in the election that ultimately came to encompass FISA surveillance of a Trump campaign associate.

The «dossier» was a compendium of salacious and largely unverified allegations about then-candidate Trump and others around him that was compiled by the opposition research firm Fusion GPS. The firm’s bank records, obtained by House investigators, revealed that the project was funded by the Clinton campaign and the Democratic National Committee.

Allerede den gang var der en kilde, som sagde til efterretningskomiteen, at Strzok ikke fortalte hele sandheden.
Strzok himself briefed the committee on Dec. 5, 2016, the sources said, but within months of that session House Intelligence Committee investigators were contacted by an informant suggesting that there was “documentary evidence” that Strzok was purportedly obstructing the House probe into the dossier.
Devin Nunes (Rep. California) er den person i komiteen, som har presset sagen fremad. Mistanken hos de folkevalgte er vakt. De kunne læse, at Strzok blev fjernet fra stillingen i august, men ikke hvorfor. Når det kommer frem, bliver efterretningskomiteen interesseret i at afhøre Strzok. Men FBI vil ikke efterkomme kravet.
Heller ikke i justitsministeriet kommer de nogen vegne. Rod Rosenstein har også sat sig på bagbenene. Nunes blev så forbandet, da nyheden om Strzoks udmelding km frem lørdag, at han sammen med andre repræsentanter har forfattet en skrivelse, hvor DOJ – justits – og FBI bliver kendt skyldige i foragt for Kongressen, hvis de ikke inden mandag ved arbejdstids ophør, har fremlagt de dokumenter og stillet de personer til rådighed, som efterretningskomiteen har krævet at få i tale.
Ikke så snart var nyheden om Strzoks Trump-antipati kendt, før justitministeriet kontaktede speaker Paul Ryan lørdag og aftalte tid for, hvornår Strzok og to andre skal give møde for efterretningskomiteen.
Those witnesses are FBI Deputy Director Andrew McCabe and the FBI officer said to have handled Christopher Steele, the British spy who used Russian sources to compile the dossier for Fusion GPS. The official said to be Steele’s FBI handler has also appeared already before the Senate panel.
Det forgår tre forskellige udredninger i Kongressen, og de er ikke synkroniserede. Der er kommet så mange nye afsløringer om FBI, Clintons, Obama-administrationen, efterretningsorganisationerne, justitsministeriet og State at repræsentanterne har en masse spørgsmål de venter på at kunne stille.
Den modstand Kongressen møder, fortæller repræsentanterne, at der er tale om en magtkamp og at institutionerne har noget at skjule.

In October, however, the speaker took the unusual step of saying publicly that the two agencies were «stonewalling» Congress.

Et andet trick er at påberåbe sig hemmeligholdelse, så de folkevalgte ikke kan få lov at se dem.

Federal officials told Fox News the requested records include “highly sensitive raw intelligence,” so sensitive that officials from foreign governments have emphasized to the U.S. the “potential danger and chilling effect” it could place on foreign intelligence sources.

Der finder en magtkamp sted i Washington, og den som går sejrende ud af den, kommer til at bestemme Trumps fremtid, og dermed fremtiden for USA og Vesten.
 http://www.foxnews.com/politics/2017/12/03/mueller-aide-fired-for-anti-trump-texts-now-facing-review-for-role-in-clinton-email-probe.html
http://www.foxnews.com/politics/2017/12/02/mueller-dismisses-top-fbi-agent-in-russia-probe-over-possible-anti-trump-texts.html
http://www.dailywire.com/news/19866/whoa-muellers-top-fbi-investigator-trump-russia-hank-berrien
ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet