Nyt

Skandalerne i Washington vikles ind i hinanden – og pludselig peger flaskehalsen på den, som lækker oplysningerne. BuzzFeed publicerede den skandaløse rapport om Trump 10. januar, den som viste sig at være stykket sammen af ubekræftede rygter fra den tidligere britiske agent, Christopher Steele.

BuzzFeed var først og de andre medierne hægtede sig på.

Men nu har en russisk oligark, som er nævnt i rapporten, anlagt sag mod BuzzFeed, både i USA og i Storbritannien.

Et helt centralt spørgsmål er: Hvem gav den færdige rapport til BuzzFeed? Kun ganske få personer udenfor det selskab som bestilte den, Fusion GPS, havde adgang til rapporten.

En af dem var senator John McCain. Han har selv sagt, at han gav rapporten til FBI-chef James Comey.

McCain er dybt involveret i kolporteringen af rapporten. Han har en nær medarbejder ved navn David J Kramer, som tidligere har været ansat i State Department.

McCain and Kramer, a former official at the McCain Institute, were first told about the dossier in November, during a conversation with Sir Andrew Wood, a former British spy and associate of Steele’s. McCain then dispatched Kramer to meet with Steele in London on Nov. 28.

Steele, who operates Orbis Business Intelligence in London, has revealed in the London lawsuit that he allowed Kramer to view the dossier but did not provide him a copy. He said that an “arrangement” was later made for Fusion to provide a copy of the dossier to McCain through Kramer.

Kramerhar det været umuligt for pressen at komme i kontakt med.

Rapporten spredte sig som ild i tørt græs, fordi den rummede sex-historier, som pressen elsker, bl.a. den om at Trump var indlogeret på Ritz hotel i Moskva, hvor to prostituerede gav ham Golden Shower. Medierne gjorde meget ud af, hvorfor han har gult hår.

Den russiske tech-mogul, Aleksej Gubarev, blev rasende, fordi rapporten afslører, at han blev rekrutteret til FSB under pres.

BuzzFeed skal forsvare, at rapporten var nødvendig at publicere af hensyn til offentligheden.

BuzzFeed, which has apologized to Gubarev, has defended its decision to publish the dossier, noting that its article unveiling the Steele memos explicitly stated that the memos had not been corroborated. The website also said that the dossier was newsworthy because Comey had briefed President Trump on its allegations during a meeting on Jan. 6.

Historien viser, hvordan den ene lækage fører til den næste. Fusion GPS benægter, at de lækkede rapporten. Så er der én delikat mulighed tilbage:

On top of its importance to the lawsuit, the identity of BuzzFeed’s source is of widespread interest because of the possibility that a government official disseminated the uncorroborated

document to the media, possibly as a hit job on Trump.

 

John McCain Denies Being BuzzFeed’s Trump Dossier Source

ANNONSE