Nyt

Billedet: Hillary-kampagnen og det demokratiske partis advokat, Marc E Elias. Hans advokatfirma indkasserede 12,5 million dollars fra demokraterne, men glemte at oplyse, at de engagerede den britiske agent Christopher Steele og Fusion GPS. Det med udenlandske kontakter er meget alvorligt i USA. Det var det, FBI brugte som påskud til at aflytte Trump-teamet.

Der kommer stadig nye afsløringer om Hillary og russerne. Fredag blev det kendt, at NeverTrump-republikaneren, som finansierede første del af Fusion GPS’ gravearbejde om Trump, var hedgefond-milliardæren Peter Singer. Men deres mål var alle kandidater, ikke kun Trump, og den britiske agent Christopher Steele var ikke involveret.

Han kom ind i billedet, da Hillary og hendes kampagne overtog arbejdet i foråret 2016. Steele havde arbejdet ved Rusland-afdelingen i MI5 og han udnyttede sine kontakter i Moskva, hvilket fremgår af rapporten.

ANNONSE

Sagen bliver klarere, når man nå får vished om, at det ene og alene var Hillary og hendes folk, som bragte Steele ind og rettede søgelyset mod Trump alene.

John Podesta og Demokraternes advokat, Marc E Elias, blev for en måned siden udspurgt i en kongreskomite og hævdede, at de ikke anede, hvem der stod bag Steele-rapporten. Hvis Trumps folk var blevet taget i en lignende løgn, ville medierne være gået bananas.

Elias var officielt advokat for Den Demokratiske Nationale Komite og Hillarys valgkamp. Han er partner i firmaet Perkins Coie, som indkasserede 12, 5 million dollar fra Hillary. Nogle af disse penge er gået til Fusion GPS og Steele. Valgloven kræver, at den slags arbejde og udgifter skal opgives til et særskilt register, men det gjorde demokraterne ikke. Igen: Hvis Trump og hans team var blevet taget for noget lignende, ville medierne være flippet ud.

Sådan ser uprulningen ud: Den viser løgn på løgn.

Officials from the Clinton campaign and the D.N.C. have said they were unaware that Perkins Coie facilitated the research on their behalf, even though the law firm was using their money to pay for it.

Hillary hævdede, at hun ikke hørte om Steele-rapporten, før den blev offentliggjort 10. januar. Det lyder som en dårlig vits. Steele har forklaret, at han på bestilling fra Fusion GPS briefede en række journalister fra kendte medier som New York Times allerede i september, altså i god tid før valget.

Even Mrs. Clinton only found about Mr. Steele’s research after Buzzfeed published the dossier, according to two associates who discussed the matter with her. They said that she was disappointed that the research — as well as the fact that the F.B.I. was looking into connections between Mr. Trump’s associates and Russia — was not made public before Election Day.

But word of the memos and their contents had circulated in Washington political and media circles before the election. In British court filings, Mr. Steele’s lawyers said that he and Fusion GPS briefed journalists from a range of media outlets, including The New York Times, on his research starting in September of 2016.

For at sætte trumf på, tog FBI rapporten og engagerede Steele, selv om rapporten var et sammensurium af rygter og spekulationer. Brugte FBI rapporten til at få en overvågningsbeslutning for Trump-lejren? I så fald var det topmålet af kynisme fra FBI, som måtte vide, at rapporten kom fra Moskva.

And before Election Day, the F.B.I. reached an agreement to pay Mr. Steele to continue his research, though that plan was scrapped after the dossier was published. During the presidential transition, senior American intelligence officials briefed Mr. Trump and President Barack Obama on the dossier.

Hvorfor skulle FBI bruge rapporten til at udløse det, som hedder Russia collusion, en hysterisk jagt på beviser for, at Trump samarbejdede med russerne, noget som hidtil ikke er bevist.

Det nærmeste man er kommet, er Donald Trump Jrs møde med den russiske advokat i Trump Tower. Hun kom imidlertid ikke med saftige historier om Hillary, som hun havde lovet, men begyndte at tale om ophævelse af Magnitskij-loven. Den tillader amerikanske myndigheder at indefryse konti og udelukke russere, som var involveret i grove brud på menneskerettighederne.

Magnitskij blev tilbage i Moskva og ville finde ud af, hvem der havde plyndret Heritage Capital for 220 millioner dollars. For det blev han arresteret og slået ihjel i fængslet.

Putin blev rasende over Magnitskij-loven. Men her finder man også forbindelse mellem Hillary/Fusion GPs og Putin-systemet.

But Fusion has its own Kremlin ties, having done paid work to try to reverse the sanctions imposed in the Magnitsky Act, named for a Russian whistleblower tortured and killed in Moscow — work that allegedly included smear campaigns against Magnitsky and Bill Browder, his top champion in the West.

Little wonder Fusion GPS has been stonewalling Congress’ efforts to get to the bottom of this, with company officials taking the Fifth Amendment.

Hillary havde heller ingen sans for Magnitskij-loven som udenrigsminister.

Medierne interesserer sig dog mest specialefterforsker Bob Muellers varsling om, at de første tiltaler ventes mandag.

Wall Street Journal har skrevet på lederplads, at de mener Mueller må gå af. Han er indblandet i sager, som han selv efterforsker. Han var FBI-chef da Uranium One-salget gik igennem, og da det russiske spionnetværk blev afsløret. Han var også meget tæt på efterfølgeren, James Comey.

Mueller er uskikket til at lede efterforskningen af Ruslands rolle, mener Wall Street Journal.

Det kan være startskuddet til et kapløb. Mueller vil bevise, at han har fundet kompromitterende materiale, som legitimerer hans position, før afsløringerne om hans egen rolle bliver for mange.

ANNONSE