Nyt

Billedet: Dianne Feinstein

 

Russiske hackere brød i 2013 ind på195 netadresser tilhørende Donald Trump-organisationen. Dem som søgte på disse adresser blev uden at vide det omdirigeret til Rusland.

Det er Associated Press (AP), der bringer historien. Den er interessant, fordi den indikerer, at russerne kørte rundt med Trump-systemet. Hackingen passer dårlig med hypotesen om, at Moskva forsøgte at påvirke valget til fordel for Trump.

For fire år siden blev mindst 195 netadresser tilhørende Donald Trump, hans familie og forretningsimperium kapret af hackere, siger Associated Press.
Nyhedsbureauet AP, som sammen med eksperter i datasikkerhed har gransket sagen skriver, at dataangrebene kan have været udført af hackere i Rusland.

The Trump Organization benægter, at de aktuelle domæner er blevet kompromitteret. Ifølge nyhedsbureauet blev den sidste af de adresser, som havde været udsat for indbrud, først repareret i sidste uge – efter at AP kontaktede Trump-lejren om sagen.

Etter det angivelige angreb blev computere, som besøgte de Trump-tilknyttede netadresser,uden at vide det omdirigeret til servere i Skt. Petersborg i Rusland, skriver nyhedsbureauet lørdag.

Ifølge eksperter i datasikkerhed indeholdt disse servere skadelig programmer, som sædvanligvis bruges til at stjæle passwords eller tilbageholde filer for løsepenge. Det er uklart, om nogen af netsidens besøgende blev udsat for noget lignende.

Hvem hackerne var og hvilket motiv de havde, er også et mysterium. Men opdagelsen udgør et nyt omdrejningspunkt i den russiske hackersag, skriver AP. Indtil nu har den drejet sig mest om det, som amerikanske efterretningstjenester har fastslået fast var en russisk indsats for at svække demokraten Hillary Clinton til fordel for Trump i præsidentvalget.

Det er ikke kendt om de hackere, der skulle have brudt ind på Trump-netstederne er de samme, som stjal emails fra Demokratene og satte partiet i forlegenhed under slutspurten i sidste års valgkamp. Om de handlede på vegne af den russiske regering, er også ukendt. (NTB)

Dianne Feinstein fra Senatets efterretningskomite blev søndag spurgt, om hun havde set tegn på «collusion» mellem Trump og russerne. Hun svarede nej.

Feinstein, who is also a member of the Senate Intelligence Committee, said she had not seen any evidence that any «dirt» regarding emails linked to Hillary Clinton, which court records said Papadopoulos discussed with a foreign contact close to the Russian government, was given to the Trump campaign. She added that she also has not seen communications that the campaign wanted the information released through different means, such as through WikiLeaks.

Dette er CNNs sammendrag af et interview, som de selv stod for. Transskriberet bliver det langt klarere:

TAPPER: So, we learned this week that former Trump foreign policy adviser George Papadopoulos traveled to London in March 2016.

And then, in April, he met with a professor who promised dirt on Hillary Clinton from the Russians.

Have you seen any evidence that this dirt, these e-mails were ever given to the Trump campaign?

FEINSTEIN: Not so far.

TAPPER: Not so far.

Have you ever seen — have you seen any communications that suggested that the Trump campaign wanted them to release them through a different means? Because, obviously, they were ultimately released by WikiLeaks.

FEINSTEIN: No, I have not.

TAPPER: OK.

Former Trump campaign adviser J.D. Gordon told CNN that, at a March 2016 meeting with then candidate Trump, the candidate listened to Papadopoulos when he presented the idea of arranging a meeting with Russian President Vladimir Putin.

But take a listen to what President Trump had to say about this on Friday.

(BEGIN VIDEO CLIP)

DONALD TRUMP, PRESIDENT OF THE UNITED STATES: I don’t remember much about that meeting. It was a very unimportant meeting. It took place a long time — don’t remember much about it.

(END VIDEO CLIP)

Det mest kompromitterende er indtil videre tiltalen mod George Papadoupolos, som var frivillig i Trumps valgkampstab på udenrigsområdet. Han var ivrig efter, at Trump skulle møde russerne, men han fik ingen respons. Papadoup0los er nu tiltalt for at have løjet, for han benægtede til at begynde med russer-kontakterne.

Det man kan spørge sig selvom er, om Papadouplos var provokatør. Bob Mueller har tidligere været provokatør. Ved et tilfælde sendte han en mand til en advokat, som var forsvarer for en klient, som Mueller efterforskede. Manden røbede en hemmelighed, som advokaten ikke kunne benytte sig af uden at begå lovbrud. Manden blev afvist. Så åbnede han skjorten og viste, at han bar aflytningsudstyr. Mueller ville teste advokatens hæderlighed.

ANNONSE

Spørgsmålet er, om Mueller og Obama-systemet kan have brugt samme metoder mod Trump. Det er ikke utænkeligt når man tænker på, hvor meget de har at skjule i forhold til Rusland.

Associated Press har stirret sig så blinde på Mueller-sporet, at de ikke kan se, at der er noget, som ikke stemmer. Hvorfor skulle russerne hacke Trump? Det kan AP ikke se nogen mening i.

Four years ago, well before the furor over allegations Moscow meddled in the 2016 election that put Donald Trump in the White House, at least 195 web addresses belonging to Trump, his family or his business empire were hijacked by hackers possibly operating out of Russia, The Associated Press has learned.

The Trump Organization denied the domain names were ever compromised. But a review of internet records by the AP and cybersecurity experts shows otherwise. And it was not until this past week, after the Trump camp was asked about it by the AP, that the last of the tampered-with addresses were repaired.

After the hack, computer users who visited the Trump-related addresses were unwittingly redirected to servers in St. Petersburg, Russia, that cybersecurity experts said contained malicious software commonly used to steal passwords or hold files for ransom. Whether anyone fell victim to such tactics is unclear.

A further mystery is who the hackers were and why they did it.

The discovery represents a new twist in the Russian hacking story, which up to now has focused mostly on what U.S. intelligence officials say was a campaign by the Kremlin to try to undermine Democrat Hillary Clinton’s candidacy and benefit Trump’s.

It is not known whether the hackers who tampered with the Trump addresses are the same ones who stole Democratic officials’ emails and embarrassed the party in the heat of the campaign last year. Nor is it clear whether the hackers were acting on behalf of the Russian government.

The affected addresses, or domain names, included donaldtrump.org, donaldtrumpexecutiveoffice.com, donaldtrumprealty.com and barrontrump.com. They were compromised in two waves of attacks in August and September 2013, according to the review of internet records.

The attacks took place as Trump was preparing to travel to Moscow for the Miss Universe pageant, which was held on Nov. 9, 2013, at a property owned by a wealthy Russian real estate developer.

Tidspunktet er interessant. Det skulle være dukket op i mappen tilhørende den britiske agent Christopher Steele. Det var under dette besøg, at Trump skulle have fået besøg af to prostituerede i samme seng som Obama havde sovet og fået et Golden Shower.

Jo mere man hører om russisk indblanding og Hillarys Russia Gate, jo mere sandsynligt virker det, at russerne fodrede Steele med information, som gjorde skidtspanden mod Trump så pikant, at den senere løb over af sig selv.

Men Associated Press overvejer ikke en gang muligheden.

 

ANNONSE