Nyt

To vægtere kæmper for at opretholde ro og orden på Skadestuen i Malmö. Men det er ikke nok. Resten af sygehusområdet har også brug for vægtere. Det nye behov for tryghed, trækker tænder ud på de svenske skatteydere.

Från Sus i Malmö har personalen berättat inte bara om aggressiva kompisar till skadade gängkriminella på akuten, utan också att personalen hotas på de vårdavdelningar där gängkillarna ibland vårdas i flera veckor.

På universitetssygehuset i Malmö har man besluttet, at alt personale skal bære voldsalarm. Og de tør ikke have navneskilte på deres uniformer. Prisen for voldsalarmer og vægtere ligger på omkring 11 millioner kroner, alene for Skånes universitetshospital (Sus). Den udgift vil stige:
– Så är det. Fler vakter innebär större kostnad, säger Joakim Sandell, ordförande i Sus sjukvårdsnämnd..

En sygeplejer sagde: Man er bange for at blive skudt på jobbet.

Sydsvenskan

ANNONSE