Nyt

Bildet: Fire Department of NY viser Thin Blue Line-flaget for at hædre mindet om NYPD Miosotis Familia, som blev dræbt i tjenesten i juli.

Det er fuld forvirring omkring, hvad man skal kalde dem, som var samlet i Boston i lørdags for at forsvare ytringsfriheden. Det har altid været enklest at ty til hagekorset.

Så er der jo ikke mere at diskutere.

Det interessante i vor tid er, at establishment har omfavnet denne brændemærkning, helt ind i regeringskontorerne. Norske Sylvi Listhaug sammenlignes med Gestapo af TV2 Norge, mens hendes danske kollega Inger Støjberg bliver beskyldt for at pynte sit juletræ med døde asylansøgere.

Dette er de samme mediere, som mener, det er hetz at tale om “bekvemmelighedsflygtninge” og “flygtningeindustriens” incitamentsproblem.

Det er ideologisk sammenhæng mellem denne kamp og striden om Trump, Bannon og alt-right i USA.

Synet af alt-left er måske noget, som gør folk betænkelige: Er dette demokratiets forsvarere? Maskerede, med ret til at bruge vold? Navnet på nogen af grupperne siger ikke så lidt: “By Any Means Necessary”, hedder en af dem.

De vil bogstavelig talt jage “fascisterne” ud af byen. I USA kaldes de “Social Justice Warriors”. De er i ledtog med fragile kultur på de amerikanske universitets-campus, som ikke tåler at blive krænket. De kaldes “snowflakes” – personer som kræver, at campus skal være krænkelsesfrit område, også faglig. Et andet ord, som brukes, er “intersectionality” – som handler om, at minoriteter får lov til at sætte dagsorden ud fra deres sær-rettigheds-synspunkt. Vi har endnu til gode at se nordiske publikationer, som tager disse fænomener under behandling.

ANNONSE

De grupperes under samlebetegnelsen identitetspolitik. Det er den, som gør at pøbelen og demokratiske politikere kan omstyrte monumenter og statuer. Historien krænker, påstår de, de levende.

En ny måling viser, at 62 % er for at lade dem stå. Kun 27 % er for at fjerne statuerne og 11 % ved ikke.

Hvis demokratene fortsætter med at støtte denne saneringen, vil Trump have gode kort på hånden i 2020.

Et andet stærkt kort er, at venstrefløjen har mobilisert imod politiet. Black Lives Matter får masse af penge at George Soros og store selskaber. Det viser, at storkapitalen er politisk ude af kurs.

Et groft og illustrerende eksempel er, at antifa forud for demonstrationen på Boston Commons lørdag d. 19 august udsendte et kort over loger som tilhører det yderste højre.

I midten ser man “Thin Blue Line”, med underskriften Pro Police Symbol. Det er ikke bare pro-police, det er politiet selv, som bruger dette flag, når de hædrer deres faldne. Antallet af politifolk, som bliver dræbt i tjenesten i rene henrettelser, er steget kraftig de senere år.

The FBI reports that in 2016, twenty officers were similarly killed in ambushes or unprovoked attacks, representing almost a third of all cops killed in action and nearly three times more than the prior year.

En af de sidste, som blev henrettet uden varsel, var Miosotis Familia, som blev skudt, mens hun intetanende sad i patruljebilen. Document skrev om begravelse,n som var en massiv demonstration af samhold og kollegialitet.

Udtrykket “Thin Blue Line” er et udtryk, som politiet bruger om sig selv. De er den tynde blå linje mellem borgerne og kaos og anarki. Det er en hårfin linje, som de forsvarer. De har dannet deres egen velfærdstjeneste, som støtter familier til dræbte politifolk: “Blue Lives Matter NYC”. Flaget er blevet populært. Det er ikke bare politifolk, som viser det frem, nu har også almindelige taget det i brug for at vise deres støtte.

The thought of writing about the flag came to me as I biked through one of New Jersey’s quaint beach towns this July. I noticed house after house, from simple cottages to multi-million dollar mansions, proudly displaying either version of the blue line. Not all of them could be cops.

Confirming its growing popularity, the president of “Blue Lives Matter NYC”, a charity which supports the families of fallen officers, reported that the $40 Blue Line American Flag is their highest grossing item nationwide. While the number of for-profit retailers selling blue line products on Amazon and Ebay corroborates the trend.

Blue Line-flagget er blevet et symbol på støtte til politiet. Det er ikke gået ubemærket hen på venstrefløjen. Men det siger alligevel noget om, hvor antifa befinder sig, når de tror, at de kan klassifisere et politiflag som højreekstremt.

Det siger noget om modsætningene i USA, at lov og orden nu stemples som højreekstremt.

Alt hvad der opfattes som støtte til en konservativ bevægelse får nazi-stemplet, i hård eller mildere form.

At the time, I made a remark to some law enforcement friends about a hunch I had that the more common the flag became in the community, the more it would become emblematic of the broader conservative movement. When that happened, I predicted, it wouldn’t be long before it was seen as some sort of offensive or hate symbol. Even before finishing this column, I was proven right.

At antifa tillader sig at stemple “Thin Blue Line”, siger noget om, hvor “whaco” – hvor langt ude på overdrevet venstrefløjen er kommet.

During the week, images of a flyer listing the Blue Line flag among swastikas and other hate symbols were posted in internet forums. By Thursday, police organizations like the NYPD’s Sergeant’s Benevolent Association had sent an advisory to its members. By Friday, Boston’s Antifa Twitter feed had posted the flyer for all to see.

Det er et udtryk for, at det liberale USA antager hysteriske former, når det allierer sig med sådanne kræfter. Det samme gjelder Antifa i de nordiske lande, som bliver omfattet af mediernes helt ukritiske forståelse og sympati.

Hetzen mod Trump og tolerancen for antifa er to sider af samme sag.

http://thehill.com/blogs/pundits-blog/civil-rights/347196-the-far-left-turns-its-hate-against-cops-and-the-thin-blue

ANNONSE

5 svar til “Antifa: Sympati for dræbte politifolk er højreekstremt”

 1. Betelgeuse siger:

  Jeg så et intervju med en fra antifa i går: ikledd solbriller og med et svart tøystykke over resten av ansiktet påsto han at han måtte maskere seg for sin egen sikkerhets skyld. Yeah right…eeeh left, grunnen til at de maskerer seg er at de ikke vil at venner og kjente skal se dem gå løs på meningsmotstandere med balltre!
  Hvorfor alltid så mye politi ved demonstrasjoner som har meninger antifa er uenig i? Selvsagt for å beskytte demonstrasjonen mot antifa, ikke for å beskytte noen fra de demonstrerende.
  Antifa er de verste fascistene av alle, tragikomisk at de går der og brøler “ingen fascister i våre gater”.
  Selv nynazister er fredeligere enn antifa.

 2. Tim Pallis siger:

  Tak Hans Rustad for en fremragende analyse af denne situation. Jeg glæder mig dagligt over dine fine kommentarer her på bloggen. Det er et enormt politisk, kulturelt spektrum, som du gennemskuer og giver os et fint indblik i.
  Men jeg er dybt bekymret over, at der ikke er flere kommentarer dvs læsere af denne blog. Jeg er ikke selv en flittig kommentator, men det er, fordi jeg har så travlt med at læse alle de andre fine blogs hver dag f.eks. Gatestone Institute, som sprøjter interessante artikler ud hver dag.
  Selv skriver jeg hele tiden på noget og har lige udgivet en bog om Zen Æstetik.
  Jeg følger dagligt med i, hvad I skriver på Dokument.dk. Bliv for Guds skyld ved – en dag giver det bonus.
  Din forståelse af verden fra Det hvide Hus til islamisk terror og den dybe uvidenhed hos de politisk korrekte kulturrelativister er forbilledlig. Hvornår begynder politikerne, journalisterne og universiteterne at sætte sig ind i, hvad islam egentlig er?
  Jeg sætter også stor pris på dine glimt ind i en kristent indsigt, som vi ikke kan undvære, nu vi som europærer er vokset ud af hellenismens multikulturelle mystik.

  • Betelgeuse siger:

   Jeg har undret meg over det samme mht. få kommentarer. På document.no er der mange nye kommentarer hver dag.