Nyt

 

Pandemien gør at Antifa og andre kan maskere sig og gå i et med omgivelserne. Her angriber to piger en politimand og skubber ham til jorden. Alligevel er Reuters billedtekst at det er politiet som forsøger at hindre demonstranterne i at protestere mod George Floyds død. Medierne er på demonstranternes side og det gør at de ikke føler noget ”pushback”, rygstød, fra samfundet. Brooklyn, New York City 30. maj. Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Scanpix

Optøjerne i amerikanske byer fortsatte natten til søndag. Pålæg om udgangsforbud blev ikke overholdt. Mange politibiler blev brændt. De voldelige demonstranter bruger mængden til at presse politiet i defensiven. Spørgsmålet er hvor længe politiet kan være defensive.

Udenfor Det Hvide Hus var der igen en dyster stemning. Der samles mennesker som ønsker at storme Det Hvide Hus.

 

Det hjælper ikke akkurat at byens borgermester, Muriel Bowser, twitter at indenfor sidder en lille, skræmt mand, mens hun er på demonstranternes side.

Trump truer med at sætte føderalt mandskab ind, hvis ikke delstaterne får situationen under kontrol. Men foreløbig er han henvist til at forsvare Det Hvide Hus.

Flere af videosekvenserne viser anarkistiske, voldelige træk, som flagafbrænding. Flagafbrænding er et signal om hvad man ønsker at gøre med Amerika: Brænde det ned.

 

I Brooklyn blev mindst 200 arresteret og flere politifolk blev såret. Der ligger flere stygge videoer, hvor politifolk omringes af pøbelen og rives over ende. Flere politibiler blev vandaliseret eller sat ild på i Brooklyn.

ANNONSE

Natten til lørdag blev en politimand dræbt i en drive-by-shooting.

I New York blev en mand arresteret i nærheden af en politistation med en halvautomatisk pistol.

To kvinder blev arresteret efter at have kastet en molotov-cocktail mod en politibil, hvor der sad fire politifolk i.

Politiet har foretaget 1.400 arrestationer i 17 byer.

37 politibiler er blevet vandaliseret indtil nu.

 

 

ANNONSE