Nyt

Billedet: Djævlen ligger i detaljen. IS opererer og styrer terror fra Sverige. Det kræver, at politiet må beskytte sig. En syrer føres her bort af tysk politi udenfor højesteret i Karlsruhe. datoen er den 13. september i fjor. Også denne syrer var loyal over for IS. Der var også tre andre syrere, som blev arresteret samme dag i Nord-Tyskland. Man spekulerer på, hvem der fører statistik over, hvor mange syrere der er involveret i terror i Europa. En ganske interessant og relevant oversigt? Foto: Ralph Orlowski/Reuters/Scanpix

En syrisk flygtning, Dieab Khadigah, 21, er dømt til 6,5 års fængsel for at have haft planer om at sprænge flere bomber i København. Landsretten i Regensburg troede ikke på forsikringerne om, at han ikke ville udføre angrebet selv.

Det mest interessante ved sagen er, at Kadigha blev styret av IS-kontakter i Sverige.

Allerede under det første retsmøde, den 19. juni erkendte Khadigah, 21, at han havde skaffet ingredienserne til at lave en bombe.

En repræsentant for terrornetværket Islamisk Stat (IS) i Sverige havde givet ham besked på at købe 17.000 tændstikker, en pakke fyrværkeri, 17 batterier, seks walkie-talkier og to lange køkkenknive og så transportere det hele til København.

Det er meget interessant, at en syrisk flygtning – han kom til Tyskland i 2015 – får ordrer fra IS placeret i Sverige. Det siger noget om Sveriges betydning for IS. Sverige er en operations-central. Man kan styre meget fra et moderne land som Sverige. Dette angreb var tiltænkt Danmark, hvorfor ikke Norge?

ANNONSE

Kadigah blev standset på den danske siden af grænsen i november i fjor og sendt tilbage, fordi han manglede pas. På den tyske side opdaget de, hvad han havde i bagagen.

NTB omtaler sagen, men på en så overfladisk og summarisk måde, at pointen forsvinder.

 

Ifølge dommen kom den unge syrer til Tyskland som flygtning i 2015. I tiden som fulgte, blev han radikaliseret og kraftigt påvirket af propaganda fra den yderliggående islamistgruppe IS.

Dommen fastslår, at manden planlagde at sprænge flere bomber i København, i håb om, at disse skulle tage livet af mange. NTB-AP

En genganger er, at terroristerne ikke indrømmer noget som helst. Hvis det ikke var for kommunikationskontrollen, ville politiet kun have lidte at slå i bordet med. IS-kontakterne i Sverige vidste, hvad de ville. De ville ramme danskene og syreren var villig, dvs. han påstod i retten, at han ikke ville begå selvmord.

«Jeg ville ikke slå mig selv ihjel. Mit hovedformål var at tjene IS,» lød det, mens han understregede, at han aldrig ville kunne slå et barn ihjel.

Den version troede dommeren i Ravensburg ikke på. Det skyldes bl.a., at Khadigah i beskeder til IS-kontakterne i Sverige, som han fik sine ordrer fra, skal have sagt, at han er klar til selv at begå mord.

«Vi må gå ud fra, at der var tale om, at der skulle sprænges flere bomber,» sagde dommeren onsdag. Desuden mente dommerpanelet, at det talte imod Khadigas version, at han hverken havde en returbillet eller skiftetøj med, da han rejse nordpå i november.

Han havde ikke skiftetøj med. Det bliver omtrent som i Sherlock Holmes The dog didn’t bark detaljen, som afslører, at man lyver.

Säpo-chefen Anders Thornberg gav den 24 maj et interview til Aftonbladet, som fortjener at blive gentaget:

En stor del i Säpos arbete går ut på att fånga upp de personer som radikaliseras i Sverige. Och enligt Anders Thornberg blir det allt mer accepterat att sympatisera med IS i vissa kretsar.

– Det finns illavarslande tecken på en normalisering av den retorik som IS använder, även hos mycket unga människor i Sverige. Unga människor kan radikaliseras via nätet och i värsta fall drivas till att begå våldshandlingar här i Sverige eller utomlands.

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20828423.ab

 

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE9719784/dommeren-troede-ikke-paa-terrortiltalt-syrers-forklaring/

ANNONSE

Ét svar til “Terrorplaner mod København styret af IS-kontakter i Sverige”

  1. Hugo nielsen siger:

    Jeg tror ikke på denne historie. Vores allesammens PET Chef har jo tydeligt sagt at der ikke ville komme terrorister til Europa som flygtninge, for det ville være for “farligt” De ville blive opdaget af alle de andre gode rejsende. Det sagde han samme med Søren Pind og Rigspolitichefen på et pressemøde i september 2015 og han har ikke sagt, endnu at han talte usandt.

    Så mon ikke bare den unge mand havde læst Den Lille Pige Med Svovlstikkerne og regne med at han kunne lave en god forretning.

    Naivt ? Men jeg betaler licens (med tvang)