Uncategorized

I historien om den 21 år gamle syrer Dieab Khadigah der onsdag blev dømt til 6,5 års fængsel af en tysk domstol, er det ikke hans planer om at sprænge bomber i København der er mest interessant. Det er at hans IS-kontakter styrede ham fra Sverige.

Det vil si at Sverige er blevet en del af IS infrastruktur. Nu som Raqqa falder kan det få stor betydning. IS vil fosøge at kompencere ved at flytte kommandolinjerne til Europa.

Sverige har et så stort miljø af islamister, salafister og jihadister at Säpo-chef Thornberg nylig indrømmede at de har tabt kontrollen. I et intervju med Aftonbladet, sa han:

En stor del i Säpos arbete går ut på att fånga upp de personer som radikaliseras i Sverige. Och enligt Anders Thornberg blir det allt mer accepterat att sympatisera med IS i vissa kretsar.

– Det finns illavarslande tecken på en normalisering av den retorik som IS använder, även hos mycket unga människor i Sverige. Unga människor kan radikaliseras via nätet och i värsta fall drivas till att begå våldshandlingar här i Sverige eller utomlands.

 

Hvis Sverige taber kontrollen har det i høj grad relevans for Danmark og Norge.

Ligevel blir ikke det faktum at IS styrer terror fra Sverige udhævet af medierne. Det er en grov forsæmmelse.

I stedet for det store kalifat i Syrien/Irak kan vi få mange små: Vi vil bestemt få et digitalt kalifat. Der hvor islamistiske miljøer står stærkt vil det også findes et digitalt kalifat.

ANNONSE

Det er på tide at myndighederne begynder at tænke helt anderledes om radikalisering. Kalifatet findes i Danmark, det findes bestemt i Sverige. Der hvor islam har fundet fodfæste vokser kalifatet frem.

Hvis myndighederne ikke aktivt modarbeider oprættelsen af islamistiske miljøer vil de bare vokse og producere digitale kalifat.

 

 

Säpo: – Vi mister oversikten og kontroll. IS populær blant ungdommen

ANNONSE