Kommentar

Terroren mod koncerten i Moskva er ikke den første af sin slags, hverken i Rusland eller i Vesteuropa. Når man ser tingene i sammenhæng, er det nemmere at forstå: Der kommer mere.

Dobrovka Teater i 2002: 41 tjetjenere, mange af dem kvinder, indtager teatret. Det ender med, at 129 publikummere og skuespillere mister livet.

Bataclan 2015: IS stormer Eagles of Death Metal-koncerten og dræber 89 i en ufattelig bestialitet, som myndighederne har holdt fra offentligheden. Der blev begået grusomheder i stil med den 7. oktober, men myndighederne lagde låg på det. De ønsker ikke, at offentligheden skal vide, hvad jihadisterne er i stand til. Grusomhederne fortæller om deres had mod de vantro.

22 blev dræbt, da Salman Abedi sprængte sig selv i luften under en koncert med Ariana Grande i Manchester Arena i 2017.

Bataclan blev genåbnet af Sting med peace & love, og ofrene for Manchester Arena blev husket med Oasis’ “Don’t look back in anger” i forbindelse med en fodboldkamp i Paris, hvor præsident Macron og Theresa May var til stede.

ANNONSE

De vil helst glemme.

Selv et overfladisk blik på NTB’s dækning af terror viser, at IS spiller et puds bag kulisserne. Især i Sverige, og når Sverige er med, gælder det også Danmark og Norge. 25. juni var ikke en arbejdsulykke.

To afghanere blev for nylig anholdt i Tyskland. De planlagde et angreb på det svenske parlament. Nationalforsamlinger er normalt meget godt beskyttet i disse dage. Men bagdøre kan stå åbne, leverancer skal ind, og medarbejdere skal på arbejde.

Bemærk, at der ikke findes nogen informationsbase for terrororganisationer, hvor du nemt kan danne dig et overblik over terroren i Europa. Det burde have været en prioriteret opgave. Især et kort over terrororganisationerne på tværs af landegrænser.

Med en informationsbase tilgængelig, ville man næmt ha opdaget, at Sverige spiller en nøglerolle som basis for terror, ikke kun i Europa.

Terroren er global: Lederne bor i Sverige, lærer sproget, kulturen, er vestlige. Så går de tilbage til f.eks. Somalia, og nu er forbindelsen mellem Sverige og Somalia så tæt, at det er muligt at kontrollere netværk af terror derfra.

En af disse ledere er Abdelkadir Mumin. Han boede i 13 år i Angered uden for Göteborg. Han bor nu i Somalia.

For et par uger siden slog svensk politi til mod en moské i Tyresö, og pågreb fire personer. To af dem var svenske konvertitter og to somaliere, en kombination, der bekymrer sikkerhedspolitiet.

Abdelkadir Mumin boede også i flere år i Storbritannien, længe nok til at blive statsborger. Han blev en af ​​de religiøse ledere af al-Shabaab, indtil han tog 20 islamister med sig og sluttede sig til IS i Somalia, som kaldes ISS.

Modsætningen mellem ISS og al-Shabaab minder om den ideologiske kamp inden for den kommunistiske bevægelse. Lenin ønskede verdensrevolution. Stalin var tilfreds med kommunismen i ét land. Det er også tilfældet med Taleban og al-Shabaab. De er begrænset til nationale rammer. IS derimod ønsker verdensrevolution.

Ligesom maoistiske grupper falder de fra og bliver radikaliserede: Da IS dukkede op i Afghanistan, virkede de små og marginale. Nu har IS Khorasan spredt sig langt ud over Afghanistans grænser og anses i dag for at være den mest ekstreme gren af ​​IS.

Det er Khorasan, der siger, at den står bag angrebet i Moskva, og en af ​​afghanerne i Tyskland siges at have været IS-K.

Terrorplanlægning foregår på tværs af landegrænser. Sidste år planlagde en gruppe at sprænge en svensk kirke i luften, som hævn for koranafbrændinger.

Sidste år blev to syriske brødre, begge asylansøgere i Tyskland, Anas og Ahmad Kiwan, anholdt og senere dømt for at ville udføre et angreb mod en svensk kirke.

Politiet i den tyske delstat Bayern anholdt brødreparret, før de kunne udføre angrebet, fremgår det af retsdokumenterne fra sagen.

Brødrene var angiveligt ude for at hævne afbrændingen af ​​koraner, som har fundet sted en lang række gange i Sverige, og som stadig er tilladt. Det er mindre end en uge siden, at en ny koran blev brændt af midt i den svenske hovedstad.

Begge er nu blevet dømt. En til fire og et halvt års fængsel, den anden fik en betinget dom for at finansiere eksperimentet.

De fire i Tyresö havde forbindelser til Abdelkadir Mumin i Puntland. Men Sverige har også “æren” af at have fostret en af ​​al-Shabaabs ledere, Fuad Mohamed Qalaf, også kaldet Fuad Shangole. Han boede 12 år i Sverige og var aktiv i Rinkeby-moskeen, og han holdt foredrag i Bellevue-moskeen uden for Göteborg, samme sted som Abdelkadir Mumin arbejdede.

En tredje vigtig person er Mohamed Moumou.

Magnus Ranstorp konstaterar att flera tunga terrorledare bott i Sverige. Han nämner även Mohamed Moumou, som var näst högste ledare för Islamiska staten i Irak, senare IS.

– Dessa personer tillhör etableringen av extremistiska ekosystem som byggts upp successivt i Sverige. De är tunga terroraktörer som har många kontakter inom de här kretsarna. Det är så de extremistiska miljöerna utvecklats.

Et ekstremistisk økosystem; smag på ​​det udtryk. Når det en sjælden gang kommer frem, at “skandinaviske” børn er blevet sendt, af deres forældre, til uddannelsesinstitutioner i deres hjemland, er det måske  til koranskoler under disse mænds ledelse. Børnene vender tilbage som potentielle terrorister, men det er ikke tilladt at sige det. Vores politikere indgår aftaler om migration, der gør strømmen af ​​mennesker endnu nemmere, jf. Marrakesh-aftalen.

Økosystemet fungerer både i Sverige og i Somalia. Der flyder penge mellem dem, men også mennesker og ideer.

Nogle af dem er fatale for Europas befolkning.

 

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/terrorledarnas-tidigare-liv-i-sverige-fristad/

https://www.berlingske.dk/internationalt/islamisterne-i-europa-har-blikket-rectett-stift-mod-sverige-men

 

ANNONSE