Kopierede/fra hoften

 

Forfatteren Björn Ranelid skriver om Sverige i Expressen: De kriminelle styrer over de lovlydige i Sverige:

«Fra min barndom og fyrre år senere hørte jeg ikke en eneste gang i Sverige at redningspersonale og deres udrykningskøretøjer i form af ambulance, politi- og brandbiler blev stenet og hindret af unge i at komme frem til brande og ulykkessteder.»

Från det att jag var en liten pojke fram tills jag var fyrtio år hörde jag aldrig att en människa sköt en kvinna eller man med eller ett automatvapen på allmän plats under bar himmel i Malmö. Ynglingar var inte kurirer som förflyttade vapen och narkotika.

Måndagen den artonde juni 2018 mördades tre personer invid ett internetkafé i Malmö på Drottninggatan. Mördaren sköt enligt uppgifter med ett automatvapen. Alla medborgare i staden berörs av dessa dåd på allmän plats.

Ett 15-tal män samlas vid akutmottagningen på Malmös sjukhus efter trippelmorden. De kriminella intar hjärtat av staden som blöder. Den primitiva lagen gäller bland dessa gangstrar som kontrollerar knarkhandeln i Malmö. Nu väntar hämnd och vedergällning, ty det är det enda språk som talas i den undre världen. I Sveriges tredje största stad sker offentliga mord.

(…)

Terroristen Rakhmat Akilov stjal en lastbil och körde i vansinne på Drottninggatan i Stockholm i syfte att döda så många människor som möjligt.

Därefter måste turister och miljoner människor som bor i staden anpassa sig efter de hinder som placerats på denna paradgata i ett försök att undvika liknande händelser i framtiden.

Jag läste i min ungdom aldrig i en tidning och hörde inte talas om att en åttio- eller nittioårig kvinna blev misshandel och rånad på pengar och andra ägodelar i sitt hem. Jag såg inte en enda rad i en tidning om brevbärare som blev bestulna på post medan de utförde sina sysslor och hade lämnat kvar väskor och cyklar vid husens entrédörrar.

(…)

Tusentals kvinnor som promenerar sent på kvällarna i städerna fruktar våldtäktsmän. Detsamma gäller när de motionerar och löptränar i skog och mark runtom i Sverige. Det betyder att dessa män har tagit sig in deras hjärnor och själar.

Gangstrar utger sig för att komma från hemtjänsten och de tar sig in i bostäderna för att stjäla pengar, smycken och andra ting från äldre människor som i god tro släppt in dessa skoningslösa skurkar.

(…)

Børn bliver bestjålne deres mobiltelefoner, jackor, smycken under dagtid.

Ingen kan bestrida detta. Det kan hända när som helst och så gott som var som helst i Sverige. I närheten av vissa förskolor sker knarkhandel helt öppet.

(…)

Det har skett en förändring i art och inte bara i grad av brott och kriminella handlingar i Sverige de senaste fyrtio åren. Vissa brott skall bestraffas hårt med långvariga straff. Mord bör utan undantag leda till livstids fängelse.

(…)

Varje ord i denna krönika skriver jag i omsorg och kärlek till de laglydiga och anständiga människorna i Sverige.

 

ANNONSE