Nyt

Digitalisering og åbne grænser kan lægge et land helt åbent. Meget tyder på at nogen tester Sveriges beredskab.

I Sverige har der de senere år været en række sprængninger af vigtig infrastruktur, som telemaster og elnettet. Et eksempel var sprængladningen som detonerte ved kraftselskapet Ellevio i Kopparbacken i Bromma 7. januar. Anlægget stod på listen over beskyttede anlæg.

Bomben sprang udenfor en port ind i fjeldet. Hvorfor skulle nogen ønske at sprænge sådan et mål?

Svensk-bosniske Bianca Muratagic skriver at det var sådan krigen begyndte i Bosnien:

I krig används något som heter strategisk bombning vilket innebär attacker som riktar sig mot strategiska mål, till exempel transportleder, tätorter, industrier och så vidare. Av någon underlig anledning nämner inte svensk media att dessa attacker på vattenverk- och elnätsföretag som har skett successivt och sporadiskt i Sverige, men även i andra länder i Europa, är och kan vara så kallade strategiska attacker och bombningar. Attacker och bombningar av strategiska mål är en del av något som heter total terror- och krigföring.

Nogen ønsker at teste myndighedernes nerver, se om de opfatter signalet. Det er kræfter som ikke vil Sverige noget godt. Hvor stærk er beredskabet?

En væsentlig del af det er mentalt, hos befolkningen. Hvis myndighederne luller befolkningen ind i en falsk ro, svækkes beredskabet. Muratagic mener at genkende en sådan mekanisme i dagens Sverige. Folk reagerer ikke. De tror ikke det kan ske i Sverige.

Som krigsflykting har jag och min familj upplevt det själv. Det som skrämmer mig är att jag ser ett mycket tydligt mönster och varningssignaler som de sovande, ovetande och bekymmerslösa människor i Sverige ständigt viftar bort, hånar eller förminskar.
Precis som i Sarajevo verkar även människor här tro att krig i Sverige är en omöjlighet och att dessa attacker aldrig kommer att eskalera.

Under den kolde krig testede Sovjetunionen svensk beredskab med ubåde. Nu er der tale om angreb på den vitale infrastruktur.

Enligt Post-och telestyrelsen är det svenska elnätet sårbart. ”Konsekvenserna om det svenska elnätet slogs ut skulle bli mycket dramatiska”, har Mikael Odenberg, generaldirektör för Svenska Kraftnät, sagt.

Muratagic inddrager også alle overfaldene og voldtægterne af piger og kvinder. Den manglende evne og vilje til at beskytte kvinderne er også med til at svække folks årvågenhed og modstandsevne.

ANNONSE

Staten kan inte längre skydda kvinnornas säkerhet och de systematiska våldtäkterna och attackerna mot kvinnor och barn fortsätter att öka. Sveriges gränskontroller är Europas sämsta och den bristande strukturen och enigheten mellan myndigheter som Polisen, Kustbevakningen, Migrationsverket och Tullen är extremt allvarliga.

Staten har opgivet en af dens vigtigste opgaver: Kontrol med, hvem der befinder sig i landet.

Att myndigheterna inte har någon som helst kontroll över vem som befinner sig i Sverige är tydligt. Det vi vet är att här finns tusentals extremister och personer som uppehåller sig i landet illegalt. Det är män vars bakgrund vi inte vet någonting om, män som har ljugit om sin ålder och skäl till varför de kommit hit, män som begick och fortsätter att begå brott. De får stanna. De får hjälp. De särbehandlas.

Det svenska försvaret är nedprioriterat och ”nedrustat till en nivå där det inte kan förväntas att kunna försvara territoriet.”

Myndighederne går så langt, at de ønsker IS-krigere velkommen hjem og tilbyder dem al mulig opfølgning. Det er sygt. Sverige er blevet en diagnose.

Enligt vår justitieministern ska inte ”terrorresenärer” straffas retroaktivt och inte heller kan Sverige göra dessa ”människor” statslösa.
De som har begått de mest vidriga brott och vill komma hem är välkommen tillbaka. Tack för att ni valde Sverige! Vi letar upp er. Ni kanske tycker att det är lite ”otäckt” men vi vill hjälpa er. Med bostad, körkort och stöd. Ni kan gråta ut i skattefinansierad TV.
De som har mördat, begravt barn levande, lemlästat och slaktat brutalt, ”människor” som avskyr och vill förgöra oss ska få stöd och hjälp att bli en del av vårt samhälle. Våra värsta fiender ska placeras i samma städer och samma hus som vi skötsamma medborgare bor i.

Bianca Muratagic er et eksempel på at det er årvågne mennesker med udenlandsk baggrund, der ser bedst, hvad der er ved at ske i vore samfund. Med tanke på den erfaring Muratagic har høstet, så er dette ildevarslende.

 

Bianca Muratagic: “Attackerna mot strategiska mål påminner om hur kriget i Bosnien startade”

ANNONSE