Nyt

I Kina er man bekymret for radikaliseringen inden for de muslimske befolkningsgrupper med jihadterror som mål. I regionen Xinjiang i den vestligste del af landet, har regeringen besluttet, at forbyde bestemte navne til nyfødte. På listen over 20 navne, finder man blandt andet drengenavnet Muhammed og Jihad. Der bor omkring 10 millioner muslimer i regionen.

I samme område har Kina også udstedt et forbud mod langt skæg og ansigtstildækning. The Washington Times skrev i marts, at IS har rekrutteret uighurer i Xinjiang provinsen . Uighurer har fået jihadtræning i Irak ifølge en propagandavideo.

An Islamic State propaganda video circulated this week shows ethnic Uighur fighters training in Iraq and vowing to carry out horrific attacks in their Chinese homeland — the latest sign that the terrorist group hopes to expand operations into East Asia as it loses territory in the Middle East and North Africa.

The video, which features one fighter promising to make Chinese “blood flow in rivers,” has prompted unease in Beijing, where officials for years have characterized Uighur separatists in the nation’s western and mostly Muslim Xinjiang region as Islamic terrorists.

Mange tusind uighurer er rejst til Tyrkiet, da uighurer taler tyrkisk. 

 

New York Times

ANNONSE

2 svar til “Kina forbyder navne som Muhammed og Jihad i provins med mange muslimer”

  1. KnudMadsen siger:

    Klogt af kineserne. Man bør i alle samfund luge muhamedanere ud, HELT ud.

  2. The Lying Press siger:

    Bare Danmark ville forbyde muslimer helt.