Nyt

Den europæiske menneskerettighedssdomstol (EMD) i Strasbourg har i en banebrydende dom vedtaget, at muslimske piger i Schweiz ikke må fritages for svømmeundervisning hvor både piger og drenge deltager. Kønssegregeret svømmeundervisning er ingen menneskeret, fastslog European Court of Human Rights (ECHR) og afviste dermed det søgsmål som et muslimsk ægtepar havde indgivet, fordi de ikke ville have, at deres døtre skulle være i bassinet sammen med drenge.

Men domstolen havde mere på hjerte. Den tilføjede, at skolerne spillede en særlig rolle i relation til at integrere børn- især børn med udenlandsk baggrund:

 “The children’s interest in a full education, thus facilitating their successful social integration according to local customs and mores, prevailed over the parents’ wish to have their children exempted from mixed swimming lessons,” the ECHR said in its ruling.”

Det tyrkiske ægtepar havde indbragt spørgsmålet for domstolen efter at have fået bøder for at holde deres døtre hjemme fra svømmeundervisningen. De var begge “ivrige udøvere” af islam, ifølge EMD.

Den tyske højesteret bestemte i december, at muslimske piger skal deltage i svømmeundervisningen sammen med drenge. Den foreslog, at pigerne kunne bære burkini.

Den europæiske menneskerettighedsdomstol (EMD) er tilknyttet Europarådet og har intet med EU at gøre.

Det er glædeligt, at domstolen valgte integrering og ligestilling frem for islam. Det burde ikke være nødvendigt med en domstolsafgørelse i et sådant spørgsmål i Europa. Men desværre, så er tiderne blevet sådan, at vi må forsvare vores værdier i retten. Denne gang holdt vi stand.

ANNONSE

The Telegraph

ANNONSE

2 svar til “Den europæiske menneskerettighedsdomstol: Muslimske piger må ikke fritages for svømmeundervisning med drenge”

  1. Britta Due Andersen siger:

    En lille sejer i en kold tid. Den afgørelse var ikke faldet ud på den måde for 10 år siden. Tidsånden er ændret – desværre på en trist baggrind – en invasion fra Mellemøsten/Afghanistan/Afrika

  2. Reidar S siger:

    Hva f… har det rablet for menneskerettighetsmafiaen? Eller begynner de å få angst ?