Nyt

Foto: Facebook

 

Verdensmesterskabet i fodbold begynder om godt en måneds tid, og i den forbindelse havde bryggeriet Eichbaum i Mannheim, Baden-Württemberg, tænkt at fejre sportsbegivenheden ved at dekorere kapslerne på sine ølflasker med de 32 deltagerlandes flag – en sød og uskyldig gestus, som Eichbaum har gjort ved flere fodbold-VM, og som kan få de mange, som kan lide både øl og fodbold, til at trække på smilebåndet.

Overraskelsen var derfor stor da bryggeriet modtog protester og trusler fra muslimer, som var ophidsede og fornærmede; en reaktion udløst af en tyrker bosat i Tyskland. Et af de 32 flag tilhører nemlig Saudi-Arabien, og flaget består af en tekst med den islamske trosbekendelse og et billede af et sværd – begge hvide på grøn baggrund.

At besudle sådanne symboler med alkohol er naturligvis dybt krænkende i den humørforladte verden, som islam nu engang er, og Saudi-Arabiens ambassade var da også blandt dem som protesterede overfor de tyske myndigheder mod bryggeriets påfund.

ANNONSE

Kort tid efter at de internationale ølflasker blev lanceret, trak bryggeriet derfor produkterne tilbage fra markedet og gik ud med en offentlig unnskyldning for at være kommet til at fornærme muslimerne. Det var slet ikke intentionen, og man havde ikke den fjerneste anelse om, hvad teksten på flaget betød.

Beslutningen blev taget i samråd med politiet, skriver Süddeutsche Zeitung. Diskussionen om kapslerne på bryggeriets Facebook-side havde angiveligt overskredet ytringsfrihedens rammer. Med myndighedernes og politiets hjælp er det altså den muslimske krænkelsesparathed som bestemmer, hvad der må skrives på en ølkapsel.

Tyskland bøjer sig dermed for Saudi-Arabiens diktat på et område, hvor der i et frit land burde herske fri udfoldelse, men herser gerne med østeuropæiske lande som ikke er lige så masochistiske i forhold til islam. Tyskland er både slave og hersker på samme tid, hvilket beviser at det ikke bare er muslimer som bliver sindsforvirret af islam.

 

 

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet