Nyt

Dagbladet Politiken skriver:

Folkeafstemning mod flygtninge udfordrer Europas demokratier
Ungarn står til at stemme nej til at tage imod flygtninge. Det indleder en kamp på liv og død mod EU’s elite og værdigrundlag, siger regeringschefen. Den ungarske opstand er allerede ved at brede sig til vestlige demokratier, hvor frygten for terror overtrumfer de gængse spilleregler i europæisk politik.

Det meste af artiklen befinder sig bag en betalingsmur, men Politiken giver gratis ovenstående overskrift og indledende bemærkninger som en appetitvækker og øjenåbner.

Og det er så sandelig noget, som må få ethvert demokratisk og logisk tænkende, kritisk menneske til at stoppe op: Hvordan kan man påstå, at folkeafstemninger udfordrer demokratiet? Det er vel det, demokratiet går ud på: at borgerne kan komme til orde og stemme!

Men sådan ser Politikens europaredaktør Jens Bostrup (JB) altså ikke på det. For ham at se er folket ramt af en frygtreaktion så stærk, at den breder sig som en opstand, der truer med at overtrumfe “de gængse spilleregler i europæisk politik”.

img_1264

Det er tydelig, at JB og Politiken har valgt side: Man foretrækker det udemokratiske princip, at en elite kan hævde nogle “gængse spilleregler”, man afviser folkeafstemninger, man ønsker at slå opstanden ned, og man trækker tiden ud, indtil folket er skiftet ud.

ANNONSE

Inden det sker, må man håbe, at folkene på demokratisk vis skifter politikerne ud!

 

ANNONSE