Kunstbilde

solnedgang

Bildet ovenfor dukket opp i erindringen da Paul Grøtvedt for noen uker siden, på document.no, hadde noen kritiske merknader til Fredrik Værslevs kunst og Statens millioninvestering i den samme. Fotografiet Solnedgang er både en direkte avbilding og et forsøk på å henlede betrakteren på noe annet. Her er det fullt mulig å stå på stranden og se ut mot holmer og skjær i havgapet mens den nettopp sunkne solen kaster sin ild over himmelen. Det finnes mer spektakulære solnedganger enn denne, men fotografiet er begrenset til et utsnitt på 20 x 30 cm med rust og maling på en kassert H-bjelke av jern.

Det er sagt om Værslevs bilder at de er ‘intellektuelt skarpe’, men det hindrer ikke Bergens Tidendes anmelder å spørre: Hva er det egentlig han har på hjertet?. (Festspillutstillingen i Bergen 2016) Så kan man spørre fotografen om det samme, og få til svar: Bare ren foto- og oppdagelsesglede.

ANNONSE