Kunstbilde

brooklyn_museum_-_the_old_ships_draw_to_home_again_-_jonas_lie_-_overall
Jonas Lie (1880-1940)
Olje på lerret, 101,6 x 127 cm, Brooklyn Museum of Art, New York

Maleren Jonas Lie var brorsønn av Thomasine Lie, forfatteren Jonas Lies kusine og ektefelle. Hans mor Helen Augusta Steele var amerikansk. Sin første tegneundervisning fikk han av Christian Skredsvig. Etter at hans far døde i 1892, oppholdt han seg ett år hos onkel Jonas og tante Thomasine i Paris, hvor han også gikk på en privat kunstskole, før han flyttet til sin mor og søstre i New York. Som maler skulle han spesialisere seg i kyst- og havnemotiver fra New England og Canada, gjengitt i en fargerik, impresjonistisk stil. I 1932 ble han utnevnt til ridder av St. Olavs orden.

Han er godt representert i mange amerikanske samlinger, ved siden av Brooklyn Museum of Art også i Metropolitan Museum of Art i New York, og Boston Museum of Fine Arts.

ANNONSE