Nyt

Det finnes allerede 3,5 millioner barnebruder i Tyrkia, ifølge advokat Nazan Moroğlu. Hun legger til at antall foreldre som vil gifte bort sine mindreårige døtre, er økende. Nå har den tyrkiske forfatningsdomstolen vedtatt å fjerne den seksuelle aldersgrensen som er 15 år. Barnet skal betraktes som myndig hvis det “samtykker” til sex. Beslutningen, som ble tatt med et knapt flertall, viser hvordan islamiseringen øker i Tyrkia. Protestene er mange og høylytte.

– Denne beslutningen kommer til å lede til uønskede ekteskap. Folk kommer til å kidnappe og voldta barn, gifte seg med dem i ung alder og hindre dem i å gå på skolen. Vi vil forsøke å få dem til å oppheve vedtaket, sier Canan Güllü, leder av det tyrkiske kvinneforbundet TKDF, til Hürryiet Daily News.

Güllü vil henvende seg til Menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

Forfatningsdomstolen har også nylig fjernet en strafferamme på 16 år for voldtekt av barn. Dette skal tre i kraft i desember 2016. Disse domsbeslutningene er ikke tilfeldige.

Professor Aysun Baransel, said consent could be sought in cases of sexual intercourse between peers, but it was impossible to speak of consent if the case involves a 60-year-old and a 15-year-old child.

“The most important point is that unless this provision is urgently addressed, child abusers will start walking around freely because there is no new regulation [to fill the void],” Baransel said.

Aftonbladet   Hurriyet Daily News

ANNONSE