Nyt

En 28-årig mand lokkede en 11-årig pige med sig og havde sex med hende i en opgang. Det franske retsvæsen kan imidlertid ikke rejse tiltale om voldtægt mod manden, så længe man ikke kan påvise tvang. Det oprørende er, at retten udtaler, at der var tale om «samtykke» til sex. At anvende et sådant begreb i en sag hvor en 28-rig forgriber sig på et 11-årigt barn, virker meningsløst..

Frankrig har ellers en sexuel lavalder på 15 år og den 28-årige bliver tiltalt for «seksuelt misbrug», når sagen kommer for retten i februar.

A French court ruled this week an 11-year-old girl had “consensual” sexual relations with a 28-year-old man, sparking outrage child advocates.

I de fleste lande Frankrig plejer at sammenligne sig med, giver det ikke mening at tale om samtykke til sex, når der er et barn involveret.

The girl said she was lured by the older man from a park near Paris in April to his apartment in Montmagny. She said he promised to “teach her how to kiss,” The Washington Post reported. When the two arrived at the building, they had sexual intercourse in a stairwell. The man, who is a father of two, and the girl had met twice before they engaged in sexual relations. (…)

However, French prosecutors in the Val d’Oise department ruled the girl “consented” to sex with the older man due to a lack of evidence. They also could not charge him with rape because he was not violent and he did not threaten her. He was instead charged with sexual abuse of a minor and was due to appear in court in February.

Sagen er besynderlig. Begrebet samtykke giver ingen mening, når det handler om et barn. Loven skal værne dem, som er for små til at tage vare på sig selv. Almindelig sund fornuft tilsiger, at en 28-årig som lokker 11-årige til sex er overgribere.

Le Monde

http://www.foxnews.com/world/2017/09/28/french-court-rules-girl-11-consented-to-sexual-relations-with-man-28-sparking-outrage.html

 

ANNONSE