Dag: 8. maj 2016

Ivan Ivanovitsj Sjisjkin (1832-1898) Olje på lerret, 107 x 187cm, Tretjakov-galleriet, Moskva Av de mange betydelige russiske malere i siste halvdel av 1800-tallet, står nok Ivan Sjisjkin som den fremste tolker av det russiske landskap.

Les Mer...

I midten af marts vajet IS-flag over de antikke ruiner i Palmyra. Indtil da arrangerede Den islamiske stat massehenrettelser i Palmyras teater, tidvis med børn som bødler. Seks uger efter fremfører et russisk symfoniorkester en koncert, “Pray for Palmyra”, på den samme, romersk-inspirerede scene. Nu sidder syriske børn på tribunerne og vajer syriske og russiske flag. […]

Les Mer...

Engang var utildækkede kvinder en selvfølgelighed også i Mellemøsten og Nordafrika. Miniskørt var på mode. Så kom islamiseringen i 80’erne, og med den tildækningen. Nu er det franske stewardesser der får besked om at tildække sig når de flyver på Teheran. Hvilke værdier er det som vinder?

Les Mer...

En lærer på en kristen privatskole på Sotra udenfor Bergen fik på puklen efter at have givet elevene en sammenligning mellem Jesus og Mohammed. Rektoren måtte love at det aldrig skulle gentage sig. Episoden sagde noget om valg som er taget. Disse valgene er vi aldrig forelagt, vi er aldrig spurgt. De kan godt få høre vores svar: Vi sier Nej.

Les Mer...

Boko Haram fremtvinger en omfattende eksodus af kristne i det nordlige Nigeria. Men hvem er denne gruppe, der kan ødelægge Afrikas folkerigeste land? Den nigerianske teolog, professor Yusuf Turaki, påpeger at i bevægelsens rækker er mange veluddannede unge fra velhavende familier, og siger noget du aldrig får høre fra skandinaviske specialister på området.

Les Mer...

Hører islam hjemme i Tyskland? Nej, svarer 61% i en tysk meningsmåling. Ja, svarer 22%. Et flertal af de adspurgte er således enige Alternative für Deutschlands (AFD) program på dette punkt. Imødekommenheden er større overfor mennesker end idéer: 49% mener, at muslimerne hører hjemme i Tyskland. Forskellen er vigtig.

Les Mer...