Nyt

Israelske statsråder spørger hvordan Belgien skal kunne forsvare sig hvis det ikke vil indrømme eller navngive de som angriber. Det er en kritik som efterretningsminister Yisrael Katz også rettet mod Barack Obama.

For israelere er det specielt at se Europa bli rammet af terror, en erfaring de kender så altfor godt. Vil det få europæerne til at indse hvad de står overfor, hvad Israel står overfor?

“If in Belgium they continue to eat chocolate, enjoy life and parade as great liberals and democrats while not taking account of the fact that some of the Muslims who are there are organising acts of terror, they will not be able to fight against them,” Yisrael Katz told Israel Radio.

Katz charged that not only European leaders but also US President Barack Obama had undermined the battle against militant violence with their unwillingness to define it as “Islamic terrorism”.

“When you don’t define your enemy, you can’t lead a worldwide campaign,” he said.

Dette sidste er direkte henvendt til Obama, som stadig snakker om en global kamp. Men hvordan kan han føre en slik kamp når han ikke vil navngi fjenden?

On Tuesday, another Likud member – Science, Technology and Space Minister Ofir Akunis – lashed out at Europe, accusing it of ignoring the danger of “Islamic terror cells” and focusing on criticising Israel instead.

“Many in Europe have preferred to occupy themselves with the folly of condemning Israel, labelling products, and boycotts,” Akunis said on his Facebook page.

“In this time, underneath the nose of the continent’s citizens, thousands of extremist Islamic terror cells have grown.”

Arbejderpartiets Isaac Herzog kaldte udtalelsen “ynkelig kynisme”, men det er tanker og følelser mange israelere gør sig. Europa har været mere beskæftiget med boykot mod Israel end faren som har vokset frem i dets midte.

ANNONSE

http://www.worldaffairsjournal.org/content/israeli-minister-belgians-cant-eat-chocolate-and-fight-terrorism?utm_source=World+Affairs+Newsletter&utm_campaign=3e2bfedc42-March_23_2016_WNN3_23_2016&utm_medium=email&utm_term=0_f83b38c5c7-3e2bfedc42-294557341

ANNONSE

Ét svar til “Hvordan kan man bekæmpe en fjende man ikke vil navngive?”

  1. Jens Peter Kronborg Aadum siger:

    Politikere erkender nu, at vi er i Krig, og da vi ikke kan sende fjenden ud af landet, kan vi begynde med at lægge en militærring omkring såkaldte No-Go-Zoner. Skruen kan så strammes ved, at Grundlovens rettigheder indskrænkes til kun at gælde de rettigheder, som gælder i de regioner, beboerne i No-Go-Zoner oprindelig har været bosiddende i. Det er en bedre udnyttelse af det danske militær frem for at sende det til regioner, hvor Putins militær er mest succesfuld!!!