Nyt

“Ingen, der kommer her, har ret til at sætte deres kulturelle værdier eller religiøse overbevisninger over vor lov,” siger den tyske justitsminister Heiko Maas til avisen Bild.

Bild rapporter, at kun i Bayern har man registreret 550 tilfælde af brude under 18 år og 161 tilfælde, hvor pigerne var under 16. De ankom for nylig med den store migrantbølge. I de fleste tilfælde er de unge piger allerede gift da de ankom Tyskland. Men nu siger Tysklands justitsminister stop. Han ønsker en ende på tvangsægteskaber, børnebrude og polygami. Nu skal alle følge tysk ret – også nyankomne migranter.

Det vil blive en stor opgave at rydde op. Organisationen Save the Children rapporterer om en alarmerende øgning af syriske småpiger som bliver gift i flyktningelejre i Jordan.

barnebrud

Pigen siger: Pappa, hvor er det manden tager meg med? Er det til parken? Den nye ægtemand holder en rul hvor der står skrevet “vielsesattest”. Tegningen er lavet af en af pigene fra flygtningelejren Za’atar i Jordan.  

Der er ingen klare retningslinjer eller lovgivning for hvad, der skal ske med de mindreårige brude der ankommer Tyskland. Retsvæsenet har hidtil håndteret dem som individuelle sager. Det har resulteret i, at en retssal i Bamberg besluttet, at ægteskabet mellem en femtenårig syrisk pige og en 21-årig mand blev accepteret som gyldigt. Men nu ønsker Maas ophør af afvigelser fra tysk ret. Nu vil man ikke længere “forstå” eller lukke øjnene.

ANNONSE

13 år brud børnebrude

13 år og kone. Alle kulturer er lige meget værd?

35519D5800000578-3643411-image-m-5_1466016977607

Heiko Maas mener at tysk lov skal gælde i Tyskland.

Daily Mail    BBC

 

Hvad skal den tyske retsstat gøre med børnebrudene?

ANNONSE