Nyt

Donald Trumps valgparole er ‘Make America Great Again’, og sloganet alene ville være formentligt være nok til at gøre ham forhadt i medierne.

På forsiden af Fyens Stiftstidende kunne man i går læse, at Trump ville ‘skyde muslimer’, og aviser der foregiver at være seriøse, holder sig ikke tilbage. På trods af de danske medier, vandt Trump relativt let det kristne South-Carolina foran Ted Cruz, der ellers skulle være Bibelbæltets foretrukne.

Der er mange venstredrejede USA-kendere i medierne, og lektor Niels Bjerre-Poulsen er på ingen måde den værste. Antipatien mod enhver form for ikke-midtsøgende republikaner er en integreret del af tænkningen, ikke mindst på universiteterne.

Fra onsdagens udgave af Orientering på P1, hvor Niels Bjerre-Poulsen gav en indføring i det juridiske system i USA – Amerikansk Højesteret præget af dysfunktionel kongres.

Niels Bjerre-Poulsen: … der er det blevet sådan, at det tit er Højesteret som må bryde det her dødvande, og på en eller anden måde holde politikerne fast på nogle grundlæggene principper. Og, jeg mener, Gud forbyde det, hvis man forestiller sig en præsident Trump, så vil man gerne have en amerikansk Højesteret til at holde fast i nogle grundlæggende frihedsrettigheder for de amerikanske borgere, eller andre der opholder sig i USA.

ANNONSE

4 svar til “Lektor Niels Bjerre-Poulsen på P1: “Gud forbyde det, hvis man forestiller sig en præsident Trump…””

 1. Svend siger:

  Ja – sådan er det da heldigvis ikke i Danmark. Her kommer langt det meste af lovgivningen fra et kommunistisk sammenrend langt herfra, og vi har intet at sige, uanset hvor meget lovgivningen skader os. Vi smækker hælene sammen, og statsministeren bøjer underdanigt nakken, når mor Merkel befaler.

  Synd vi ikke har et system som det amerikanske, hvor en valgt instans kan holde lovgiverne på forfatningens smalle spor. Vi får det nok, hvis der om nogle hundrede år igen skulle indfinde sig civiliserede tider. Når kvinderne og deres importerede vilde er døde af sult og kulde, er der vel mulighed for at nogle hvide mænd igen begynder opbygningen af Vesten.

  • F. Holmgang siger:

   Gid det var så vel, pt. er fire af dommerne i “Supreme Court of the United States” (SCOTUS) hardcore venstreorienterede (efter amerikansk standard) og de fleste af dommerne er tilhænger af en doktrin om at forfatningen er et “levende dokument” som kan/bør genfortolkes i en nutidig kontekst til at have en helt anden betydning, end den havde da den blev skrevet.

   Se for eksempel deres blåstempling af Obamas “Executive Order” politik, hvor han (lidt som J.B.S. Estrup i provisorietiden) i stor stil udsteder præsidentielle dekreter om dette eller hint, og dermed tilsidesætter parlamentet, selvom der ikke er noget i forfatningen der giver ham lov til den slags (ikke han var den første præsident til at gøre dette, men han er en af dem der har gjort videst brug af det).

 2. Ivan Dybdal siger:

  Enig i at “Der er mange venstredrejede USA-kendere i medierne, og lektor Niels Bjerre-Poulsen er på ingen måde den værste”.
  Som én af Tordenskjolds røde lejesvende i DR, havde Jakob Rosenkrands i går i Deadline Niels Bjerre-Poulsen i studiet til en kammeratlig snak om faren ved, at andre end Hillary Clinton eller DR-yndlingen gammelkommunisten Bernie Sanders, bliver USA’s næste præsident.
  Skrækken hos de to var til at tage og føle på 🙂

  Jeg tror, det skyldes, at de begge tilhører den magtgruppe af spinatfugle og offentligt ansatte akademikere, der føler sig truet af de nye trends efter Murens fald og befolkningens nyvundne informations – og ytringsfrihed på Internettet, som på få årtier er blevet globalt og dagsordens-sættende udenom de gamle medie pampere og de kontrollerende menings ‘gate keepere’.

 3. Charles Nielsen siger:

  Danmark mangler een som Donald Trumph.

Mest læst

Knæfaldet