Tavle

I Malaysia er en butiksindehaver blevet retsforfulgt for at have “Allah-sokker” i sin butik. Det rapporterer BBC.

Den fremtrædende grundlægger af en malaysisk dagligvarekæde er blevet anklaget for at sælge sokker med ordet Allah skrevet på.

Chai Kee Kan og hans kone, Loh Siew Mui, som er direktør i virksomheden, er blevet sigtet for at “såre andres religiøse følelser”. De erklærede sig ikke-skyldige. Hvis de bliver dømt, kan de komme i fængsel i op til et år.

For to uger siden kom sokkerne under beskydning, og nogle opfordrede til en boykot af kæden.

KK Super Mart og den malaysiske leverandør Xin Jian Chang undskyldte. Butikken tog dem også af hylderne.

Men kontroversen fortsatte, da billeder af sokkerne udløste reaktioner på nettet og blev kritiseret af Malaysias konge og politiske ledere. Politiet sagde, at de mandag havde modtaget næsten 200 klager.

Det har tidligere været kontroversielt i Malaysia, når ikke-muslimer bruger det arabiske ord Allah til at beskrive Gud.

Den malaysiske forfatning garanterer religionsfrihed. Men islam er landets officielle religion, og mere end to tredjedele af landets 34 millioner indbyggere er muslimer.

I sidste uge fordømte Malaysias konge, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, Chais kæde og opfordrede til “streng handling” mod de ansvarlige: “Sådanne fejltrin i religiøse og racemæssige spørgsmål er uacceptable,” sagde han i en sjælden irettesættelse fra paladset.

ANNONSE

Premierminister Anwar Ibrahim opfordrede til “beslutsom handling” og opfordrede folk til “ikke at fortsætte med at diskutere det som en massiv katastrofe”. Dette er ifølge BBC.

KK Mart er en succesfuld malaysisk kæde, der driver hundredvis af butikker over hele landet. Den har sagsøgt leverandøren Xin Jian Chang med henvisning til tab af fortjeneste og skade på varemærket. Virksomheden hævder, at den blev tvunget til at aflyse en børsintroduktion på det malaysiske aktiemarked som følge af kontroversen.

Tirsdag blev to af leverandørens direktører – Soh Chin Huat og Koh Lee Hui – anklaget for medvirken.

Leverandøren siges på sin side at have overvejet at sagsøge det kinesiske firma, som leverede Allah-sokkerne til dem.

ANNONSE

Mest læst