Nyt

En vred muslimsk pøbel i Pakistan anklagede en kvinde iført en kjole med arabisk kalligrafi for blasfemi efter at have forvekslet dem med vers fra Koranen. Det oplyser BBC.

Hun blev reddet af politiet, som eskorterede hende i sikkerhed, efter at hundredvis af vrede mennesker samlet sig. Hun udsendte senere en offentlig undskyldning. Kjolen havde ordet “halwa” trykt med arabiske bogstaver, som betyder sød på arabisk.

Blasfemi mod islam straffes med døden i Pakistan. Nogle mennesker er blevet lynchet af vrede pakistanske muslimer, selv før deres sager blev indbragt for retten.

Pakistansk politi fortæller til BBC, at de først modtog et opkald omkring klokken 13.10 søndag om, at en menneskemængde havde samlet sig om en kvinde på en restaurant i millionbyen Lahore, hovedstaden i den pakistanske provins Punjab.

Omkring 300 mennesker var samlet uden for restauranten, da politiet ankom, fortæller Syeda Shehrbano fra det lokale politi.

Videoer af scenen cirkulerede på sociale medier. En af dem viser en kvinde, synligt bange, sidde i hjørnet af restauranten og skærme sit ansigt med hånden.

I en anden er hun omgivet af politibetjente, som havde dannet den eneste barriere mellem hende og en ophidset menneskemængde. I nogle videoer kan man høre folk synge om, at de, der begår blasfemi, skal halshugges.

ANNONSE

Optagelser, der er delt på sociale medier, viser Shehrbano, der står ved indgangen til restauranten og forsøger at genoprette orden.

“Ingen vidste faktisk, hvad der stod på skjorten”, siger hun. Shehrbano tilføjer, at hun var nødt til at “forhandle” med mængden for at få kvinden ud uden at blive overfaldet.

“Vi fortalte dem, at vi ville tage kvinden med os, hendes handlinger vil blive taget i betragtning, og vi vil holde hende ansvarlig for enhver forbrydelse begået i henhold til landets lov”.

Optagelser viste senere, at Shehrbano lagde sin arm om den anklagede kvinde, nu dækket af en sort kappe og tørklæde, og skubbede gennem mængden. Andre politibetjente måtte rydde vejen, da folk i menneskemængden pressede sig mod dem.

Syeda Shehrbano siger, at tilhængere af det islamiske parti Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) var blandt dem i mængden.

Kvinden blev taget til en politistation, hvor flere islamiske religiøse lærde bekræftede, at teksten på hendes kjole kun var arabisk kalligrafi, ikke vers fra Koranen.

Politiet bad derefter de lærde om at optage en video, der forklarer deres resultater, og at kvinden var uskyldig i blasfemi mod islam.

»Jeg havde ikke sådan en hensigt, det skete ved en fejl. Ikke desto mindre er jeg ked af alt det, der er sket, og jeg vil sørge for, at det aldrig sker igen”, sagde kvinden. Hun tilføjede, at hun er en troende muslim og aldrig ville begå blasfemi.

Myndighederne siger, at hun var i Lahore for at shoppe og siden har forladt byen.

I august sidste år blev mange kristne kirker og hjem brændt i Jaranwala, en by i det østlige Pakistan, efter at to mænd fra byen blev anklaget for at beskadige Koranen.

Pakistan passerede 250 millioner indbyggere i 2023. På trods af store økonomiske problemer har landet fået 35 millioner flere indbyggere på seks år.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

Købe hos Tales:: Frem for alt frihed festskrift til Lars Hedegaard

20130206_081741

 

Købe hos Tales: Ræven går derude, mor

Købe hos Saxo: Ræven går derude, mor

 

Købe: Verden var så rød, mor Erindringer 1942-1980

 

Købe: Frihedens væsen Fra Perikles til Hirsi Ali

 

Købe: Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag