Tavle

Redningsarbejdet er stadig i gang, efter at et fragtskib styrtede ind i en af broens bropiller, og forårsagede et totalt kollaps.

Emergency Services leder efter seks savnede personer, efter at Francis Scott Key-broen, i den amerikanske by Baltimore, blev ramt af et fragtskib og kollapsede.

Da besætningen mistede kontrollen over skibet, sendte de et nødsignal ud, så de kunne stoppe trafikken over broen i sidste øjeblik. Det reddede højst sandsynligt en række liv. Omkring 30.000 biler passerer over broen hver dag.

Ifølge myndighederne styrtede skibet ind i broen omkring kl. 1.30 (kl. 6.30 norsk tid) i tirsdags, og brød i brand, før det sank. På en spektakulær videooptagelse kan man se broen give efter og falde ned i floden nedenfor.

– Strategisk angreb på amerikansk infrastruktur.

På de sociale medier er ulykken blevet et diskussionsemne. Lara Logan ser “ulykken” i en større sammenhæng:

– Brokollapset i Baltimore var et genialt strategisk angreb på USA’s kritiske infrastruktur – sandsynligvis cyber – og vores efterretningstjenester ved det. Nu har de delt USA langs Mason Dixon-linjen – præcis som under borgerkrigen.

Landets næstmest trafikerede strategiske vej til transport af kritisk gods, er ude af drift i fire eller fem år. Broen blev bygget specielt til at transportere farlige materialer – brændstof, diesel, propangas, nitrogen, brandfarlige materialer, kemikalier og overdimensionerede laster, der ikke må passere gennem tunneller.

Der er ingen tvivl: Dette var et ekstraordinært angreb med hensyn til planlægning, timing og udførelse.

Angrebet var perfekt målrettet. De har fundet ud af, hvordan de kan få USA ned med nakken. Så længe man holder sig væk fra det amerikanske militær, kan man pille Amerika fra hinanden. Vi er arrogante og uvidende – en selvødelæggende kombination.
Obama sagde, at de ville ændre Amerika fundamentalt, og det har de gjort. Vi er i frit fald – ingen bremser – tempoet accelererer.

Video fra Telegram

Otte mennesker faldt angiveligt i vandet, da broen kollapsede. To af dem blev reddet, en i kritisk tilstand, mens en anden er blevet udskrevet fra hospitalet. Seks bygningsarbejdere er stadig savnet..

ANNONSE

– Det lignede et klip fra en actionfilm. En ufattelig tragedie,” sagde Baltimores borgmester Brandon M. Scott på en pressekonference

Opdateret onsdag 27.03 10.20:.

Denne 8× speed video viser skibet dreje lige inden kollisionen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Rogan O’Handley (@dc_draino)

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere»!

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag