Kopierede/fra hoften

Houthierne optrapper angrebene på skibsfarten forbi Yemen. Et tankskib med liberisk flag er i brand efter at være blevet ramt af et missil. Amerikanerne har indtaget en passiv rolle. Houthierne provokerer dagligt, og det sker ustraffet. Angrebene er blevet så talrige, at de truer skibsfarten gennem Suez-kanalen.

Et tankskib med liberisk flag er brændt efter at være blevet ramt af et missil fra oprørskontrolleret Yemen, siger amerikanske embedsmænd.

Det vides endnu ikke, om nogen blev såret eller dræbt i angrebet. Skibet, der blev ramt, kaldet Al Jasra, sejler under liberisk flag og drives af tyske Hapag Lloyd, skriver nyhedsbureauet AP.

Ingen har taget ansvaret for angrebet, og amerikanske embedsmænd har afvist at sige, hvem de mener, der står bag det. (NTB)

Den 19. november kaprede houthierne fragtskibet Galaxy Leader, som er ejet af det israelske Ungar.

Tidligere på måneden blev fragtskibet Galaxy Leader beslaglagt i Det Røde Hav af den iransk-støttede Houthi – militsen i Yemen. Fartøjet er endnu ikke blevet frigivet.

Det betyder, at houthierne kan skabe kaos, som de vil, og de bliver kun frækkere og frækkere.

Skibet er stadig i houthiernes hænder. Billeder derfra viser civile på dæk.

Besætningen på det kommercielle skib Galaxy Leader, der blev beslaglagt af Yemens Iran-støttede houthier i sidste måned, har fået lov til “beskeden kontakt” med deres familier, mens forskellige lande presser på for at de bliver løsladt, sagde fartøjets ejer i denne uge.

ANNONSE

Det Bahamas flagede bil skib blev taget til havnen i Hodeidah i det Houthi-kontrollerede nord Yemen, efter at være blevet bordet på havet den 19. november af kommandosoldater tilhørende gruppen.

Vi er tilbage i pirateriets dage, da skibe blev kapret ud for Somalia. Nu er det Yemen, der er farligt.

Houthierne angreb torsdag Mærsk-skibet Maersk Gibraltar, men ramte angiveligt ikke.

Der bliver flere og flere lovløse forhold i Det Røde Hav.

ANNONSE

Mest læst