Tavle

Fitzwilliam Museum er et museum for kunst og antikviteter i Cambridge, England. De advarer nu om, at historiske malerier af det britiske landskab kan fremkalde mørke “nationalistiske følelser”. Det oplyser The Telegraph.

Museet, som ejes af University of Cambridge, har foretaget en eftersyn af sine udstillinger.

Instruktør Luke Syson sagde i sidste uge: “Jeg ville elske at tro, at der er en måde at fortælle disse større, mere inkluderende historier på, som ikke føles som om det kræver modstand fra dem, der forsøger at antyde, at enhver interesse overhovedet i [dette arbejde er] hvad der ville nu blive kaldt ‘woke'”.

Den nye skiltning siger, at billeder af “rullende engelske bakker” kan fremkalde følelser af “hjemlandsstolthed”.

Men i et galleri, der viser et idyllisk værk af den berømte engelske landskabsmaler John Constable, bliver besøgende informeret om, at “der er en mørkere side” af den “nationalistiske følelse”, der fremkaldes af billeder af det britiske landskab.

ANNONSE

Den nye skiltning siger, at denne nationale følelse kommer med “den implikation, at kun dem med en historisk forbindelse til landet har ret til at høre til”.

Malerier på Fitzwilliam er blevet omorganiseret i tematiske kategorier. Museets direktør håber, at denne ændring vil gøre galleriets udstillinger “inkluderende og repræsentative”.

Kategorier omfatter mænd, der ser på kvinder, identitet, migration og bevægelse, såvel som naturen, som omfatter engelske landskaber malet af Constable, Gainsborough og Palmer, plus franske scener af Pissarro, Renoir, Monet og Cézanne.

På et skilt i Naturgalleriet står der: “Landskabsmalerier var også altid viklet ind i den nationale identitet”.

“Landskabet blev set som et direkte link til fortiden, og derfor en sand afspejling af essensen af ​​en nation”.

“Malerier, der skildrer bølgende engelske bakker eller frodige franske marker, forstærkede loyalitet og stolthed over for et hjemland”.

“Den mørkere side af at fremkalde denne nationalistiske følelse er implikationen, at kun dem med en historisk forbindelse til landet har ret til at høre til.”

ANNONSE